Livet är hårt och aldrig rättvist:-)

Jaha igår fick jag hoppa den galna B-ponnyn på Fredrikträning- det var lite Deja vu-upplevelser fast svårare att följ med när man har så lite framför sig. För övrigt red jag på utebana på ridskolan med treåringarna(2a ridningen) tillsammans med andra hästar och div titthinder- superhästar- på torsdag semineras den ena och den andra förhoppningsvis nästa vecka. Har fått en bonuspraktikant, Jenny och igår arbetade tjejerna på bra idag gäller nya projekt. Nu är det stalltjänst.

Morgon

Hallå alla,idag sov jag till 05,45, underbart! Trots att jag haft dålig häst i stalletmen jag var ute o kollade nu och hon såg piggare ut, eftervärkar förmodligen, vet precis hur hon känner. Föda barn det är ingenting men första fyra dagarna av amning det är som ett ritualmord med förskärare varje gång.
Var på ponnyhoppning igår och rönte en del framgångar, Jasmine red runt 2 ggr med Bon Bon och ingich i laget, Nicole debuterade med Faity, en nolla och en 4 fel och en massa sarkastiska komentarer från publiken typ - ta det lungt, det är ju inte ens roligt, rätt åt henne att hon rev- vi snackar om en 11 årig flicka på ett miniatyr fullblod som gått löp. Vad fan tror folk att dom är, tur att det inte var jag som hördet för då hade jag blitt ovän med några till!! Superbra av båda mina döttrar.mamma är stolt. Även jättestolt över mina övriga ryttare och hästar, Josse 2 felfria rundor och klar för riktig tävling och Linda som gjorde sin första riktiga tävling och tog en seger i LC. Detta på mina två 6års ponnyer Dumle ochWiggleyTuff. Superridning!! 
    Linda på Jacobs WiggleyTuff
RSGs lag1 landade på 4 fel och lag2 på 8 fel, härliga ritter Alex, Danni o Sanna, nästa gång 0-ar vi med 8 ryttare. Det var för övrigt en underbart solig dag som avslutades med mockning och grillning.
Idag är det fullt styr, Claudias kompis Linnea kommer hit med sin ponny och de skall ha en riktig heldag med 2 ridpass, killarna ska på hockeyavslut med hemliga aktiviteter i Karlstad. Vi andra får väl serva och försöka förbereda så vi hinner med veckan.
Nu är det frukost!!

Lördag

Ja då var det igång igen, vaknade 03.15. Kommer att vara underbart sällskap hela dagen och inget sällskap under kvällen.
Föl nr 2 har anlänt, hingstföl e. Veronas Bogi undan mitt Power Boysto Ponyta. Stor och mycket ädel, ser bra ut so far (5 timmar)
Idag ska vi på ponnyhoppning i Säffle, div3, RSG deltar med 2 lag. Kul, båda flickorna och 4 ponnyer skall iväg. Heldag!!
Ikväll innan jag somnar är planen att grilla, vi får väl se trötthetsläget. Nu är det dags att steka ägg till mackorna. Klockan är halv sex.!

Effektiv dag.

Ja då var ett projekt landat, ja nästan i alla fall. Båda treåringarna ridna i skritt trav o galopp!! Jag skulle kunna genomföra ett godkänt ridprov imorgon men de skulle bli rätt trötta. Får kanske tänka om och omvärdera Hibisqous nu när hon börjat bjuda lite. Längtar till treårstest, ska bli spännande. Imorgon ska jag testa att longera den ena, inte riktigt min grej men med just denna kan det va bra- återkommer i ärendet.
I övrigt tuggar det på och en fågel har viskat att ryttarsverige skall få fler avkommor- joabba på ni har en del kvar för att komma ikapp. Det är en hopp... hon är inte från värmland men....det blir nog något med vingar.. fjäril eller sparv eller något.
Nog om det, själv brukade jag ju inte berätta förrän framåt månad 6 och det syntes knappt i månad 8 men det är en annan sak. Nu ska jag sova.

Helt slut

Nu har luften gått ur helt efter en längre tids pyspunka. Skulle kunna tänka mig att krypa ner under täcket efter att ha låst dörren och stoppa i gula pluggar i öronen och aldrig kliva upp mer. Nu är ju inte det jag så det är väl bara att bita ihop och mocka vidare. Jag red Sandreo3åringen idag för första gången, älskar henne verkligen. Varje morgon när jag går ut i stallet har jag en klump i magen av oro att något skall ha hänt henne, inte sunt - inte mig. Jag förvånas själv över vad olik mig själv jag börjar bli men ännu är jag inte lika ur spår som en kvinna i Östergötland som verkligen gått bazookas. "Stulit" ca 25 häst från sambon och en del andra ägare... undrar vad hon trodde hon skulle uppnå. Tänk om man skulle testa att prata med varandra istället. Fortsättning följer säkert i ridsport.
Min hopphäst har anlänt och föll snabbt in i våra rutiner här, förhoppningsvis blir hon seminerad nästa vecka. Här kommer bättre bild på JOUS.

Generallisera är lätt

Jag vet att man inte ska dra alla över en kam men det blir lätt så när man inte vill namnge. Egentligen är det kanske det man ska göra, jag pratade ju med polisen i fråga och han pressenterade sig.... Socialen däremot, de har jag ju haft med och gjort i andra ärenden, där kan man undra. Alla man pratar med försöker att försvara dom med att de har ett svårt jobb, mycket att göra, dåligt med pengar mm   VEM FAN HAR DET INTE SÅ!!!! För egen del handlar det då om sina egna barn - välkommen till verkligheten!! Frukost.

JOUS


Skrämmande samhälle vi lever i.

Det finns två instanser i samhället som det heter att vi ska lita på och som är till för vår trygghet och allas bästa, POLISEN och SOCIALLEN. Ibland undrar man vem dom tror att dom lurar!! Saker som har hänt i helgen är skrämmande och jag vill bara uppmana alla föräldra att ta väl vara på era barn för hamnar de i händerna på något av ovanstående då är det att betrakta som över.
Djupa andertag...

Jag fick föl igårkväll, underbart. ett stoföl efter Johnson undan Wounder xx och imorgon skall första hästen semineras. Trot eller ej men det känns bra att vara igång. Nu ska jag: ta ut fölet, ringa sociale och ringa polisen. Fysiskt är det första rätt tungt men i förhållande till den psykiska belastningen av de andra två är det ingenting. Återkommer med bild på fölis:-)

Söndagmorgon

Jaha två nätter på hotell- inte helt likt varandra. Årsmötet är avklarat och det blev som jag förväntat mig och vi slänger oss in i framtiden med spänd förväntan och en hissnande känsla för det går nog undan. Förändring är skrämmande men utvecklande och för det mesta i mina ögon sett positivt. Idag är jag altså i Örebro och ska ha en förberedelsekurs inför treårstest. Väldigt kallt och jag är otroligt trött. Fortfarande inte fått några för och har 4 ponnyer hemmifrån på dressyrallav div 1 på KRK och ikväll är det veterinärskväll och........ huh. Mitt i alltihopa så fick jag anledning att reta upp mig på de sociala myndigheterna igen för nu har de verkligen klivit över de mänskliga gränserna igen.. undrar om man kan anmäla sos till Bris, detta tål att tänkas på. Vill inte gå in på för mycket detaljer för barnets skull men på måndag får vi kliva ner till komunkontoret.. Nu ska jag gåut och värma mig i solen, det är minusgrader här i klubbrummet på Örstakulle. Hörs senare,U.

Nu är det dags

att sätta fatr med livet. Just nu känns det som det runnit ur mig. Snart 2 maj och igår gnisslade jag av en tand- typiskt för sannorlikheten att jag ska hinna klämma in tandläkaren idag den finns inte och imorgon bär det av till Stockholm. ASVHs årsmöte, huh, ska försöka att hålla mig lugn och inte skälla ut någon. Alltid kul att träffa en del utvalda medans andra hade man klarat sig utan!! På lördag ska jag hålla kurs i Örebro inför treårstest - spännande. Ska försöka hinna in på Scandivet i Enköping och hämta seminmaterial för idag drar stationen igång!!
Fortfarande inget föl - stackars Per han får fölvaka i helgen!! Allt på en gång!!

Tävlingar

Jaha då var det över, bara deklarationen kvar!! Tävlingen är i land och skall bara tas till avslut. Det var roligt om än jobbigt men vi fick mycket beröm och lovord och så vitt jag hört, inget gnäll!! Nu är väl inte jag den första man gnäller till, i alla fall inte om man känner mig:-) Hoppas att alla ni andra haft en bra påskhelg med påskmat, påskkärringar, familjesamvaro och kanske ett glas vin.... det får bli nästa år för våran familj och familjen Hassellunds.
Idag ska jag sätta fart med treåringarna och ha en massa ridlektioner, till helgen bär det av till Stockholm på ASVHs Årsmöte. Nu är valberedningens förslag i allafall ute i föreningarna så får vi se vad reaktionen blir. Spännande att följa inläggen på ridsport. Dags för kaffe hörs sedan. För er som vill småprata, sök upp mig på facebook- enklare kommunikation!!


Slarviga jag

Ursäkta om jag missaed igår, men det är mycket mer nu:-) än vanligt. Jag tror bestömt att jag erbjöd 5 personer att byta liv med mig över helgen, allt från Pelle på Lillerud till Anders i mjölkkylen på ICA. Tyvärr var det ingen som nappade. Känns dock som att bitarna börjar falla på plats, fördel när man gör det mesta själv då vet man åtminstone vad som inte är gjort. Naturligtvis är då Delicato halt så honom har vi fått stryka, tror han har försökt betäcka gallret!! Nu ska vi åka till Ridskolan och träna och sedan till Lillerud för att iordningställa. Sedan är det bara startlistor och protokoll kvar och dagens och mackor förståss men natten är ju lång... Hörs när vi hörs, U

9 timmar senare

Ja dom vann i alla fall. Nu kommerdet vara ännu mer väsen på småkillarna för att jag inte fick tag i biljetter till ikväll, nåväl Max är där och får hålla ställningarna.
I övrigt är det rätt tyst här, vaknade 04.15 av att det regnade- borde kunna få vem som helst att kunna somna om, dock inte mig. Idag får bli en shoppingdag tror jag och då menar jag inte positiv shopping utan den som görs i mataffärer.
Fick ensilagetransport igår och hade en lång pratstund med Kalle, han brukar alltid kunna muntra upp och peppa mig lite i företagandet. Han hade ett tungt jobb igår, inte för att han lyckedes men det är skönt att prata med någon så lite från utsidan. Jag märker att jag har väldigt lätt för att prata med dom som inte står mig så nära medans de som står mig närmast förväntar jag mig mer att de ska förstå hur jag mår, tänker och känner. Kan ju inte vara så lätt för dom i den här   bergochdalbanan , knappt man hinner med i svängarna själv trots att man både styr, bromsar och är passagerare.
Majja var här på fika igår, hon tror jag förstår, har man varit i samma "läge" är det säkert lättare. Tack Majja, synd att inte clinicken var bättre!! Tidsslöseri.
I dagsläget funderar jag på hur jag ska kunna klona mig på fredag, har väldigt många måsten här inför tävlingarna och samtidigt skulle jag vilja åka till Lena Z på Ekelunda på hingstvisning. Inte enkelt, fra de 3 timmarna i bil stör mig, det är en orsak till att jag är en notorisk fortkörare- körtid kan användas effektivare. Å andra sidan kan bötespengar oxå användas effektivare och tänk vad tid jag skulle förlora om jag skulle cykla eller vänta skjuts var gång jag skulle någonstans. Nu ringer väckarklockan och det är dags för frukost, klockan är 06.01

Tisdagkväll

Saker blir inte alltid som man planerat..hade tänkt åka på en liten tripp idag och få en del uträttat och hälsa på folk och komma hem imorgon. Vid 9 imorse var det bara att inse faktum- jag är inte klonad och mitt dygn har också bara 24 timma trots att jag börjar närma mig 4 timmar som ordinarie nattsömn. Jag fick ställa in och frågan är vilket som är värst, att stressa ihjäl sig för att hinna allt man vill eller att tvingas ge upp det man vill för alla måsten! Jag kan ju säga att jag är varken lugn, glad eller utvilad just nu när jag kunde ha suttit i godan ro med ett glas vin och prata häst, ASVH, familj och annat skitprat i trevligt sällskap. Istället sitter jag här med startlistor, uppstallningslistor och 10 telefonsamtal i kvarten. Vad gör man inte för föreningslivet. Hade jag fått 50 kr i timmen för mina ideella timmar genom åren hade jag varit miljonär, detta är ingen överdrift.
Pengar är inte allt här i livet men när dom är slut är livet över också så enkelt är det.
Nu ska jag kolla andra perioden på hockeyn så det blir nån ordning, annars har jag Lasse i luren och det är jag för trött för. Ses imorgon bitti.

Måndagkväll....natt

Nu blir ni allt förvånade när jag skriver mitt i natten! Fram till sön kväll får nog sömn gå förutan, det är rätt hysteriskt nu med allt!! Det går ju ann när det bara gäller en själv men tävlingen till helgen är rätt körig.. Nu ska jag lära mig equipe, rätt tid på dygnet för mig tycker ni inte. Först ut med info på hemsidan. Hörs imorgon eller senare - det är ju imorgon det..

Lördagkväll

Har precis haft grilldebut!! 4 april:-) I övrigt har vi ridit en treåring - ponnyn, Diglett!! Jasmine red ut en sväng tillsammans med sin syster på - Werther!! Allt gick ganska bra förutom att de körde fast på ett ställe och kom galopperande tillbaka mot mig. Snälla hästar!! Har precis addat massa gamla kompisar på facebook- underbart!! Ni som ingen har, skaffa en- lättvindig dialog med alla. Nu stundar en tv strid, ska sitta här och lyssna vilket rum jag ska somna i- lättare att somna till en film än till Robinson. Ses imorgonbitti, får se om det blir något städat då??

Frost-igen

Sov ända till sex! inte illa med 2 hundar och ettbarn i 160 sängen, plus vi två som inhandlat sängen.
Sitter här i mitt vardagsrum och funderar på om det skall bli lite färg på gardinerna här i sommar- ni som varit här kan ju ha en åsikt, skulle jag försöka förklara för er andra tror jag inte att råden skulle va så mycket attlita på. Dessutom snackar vi om 4 fönster så man köper inte nya gardiner och ångrar sig. Just nu blommar alla orkideer här hemma och då blir man lätt färginspirerad. Nog om detta.
Ni märker säkert att jag helst håller mig ifrån föreningsdiskussioner idag,behöver smälta någon dag så det inte kommer förmånga grodor(läs dinosaurier) ur mina "fingrar".Tar lite frukost nu, skall försöka få in bild på rummet:-)

Fredagkväll

Jaha nu var man rätt i hetluften igen. ASVH s hetluft eller åtminstone BDVs. Long story, drar en kortverson imorgon. Haft 8 timmar och16 min telefontid idag, får inte jag tumör i hjärnan så är mobtelefoner ofarliga. Om 2 veckor är det årsmöte i Stockholm, det blir spännande * 3. Hoppas det är högt i tak för det blir nog diskussionerna. Lite trött o ganska låg, skall inta soffan. Färjestad vann så grabbarna är nöjda. Ses om6-7 timmar. U

Fredagmorgon

Ny dag- nya bekymmer. Barn är underliga ibland. Fick igår ett samtal från Max & Alex pappa Shaun i England. Gick mot övervåningen för att ge telefonen till sönerna men fick stanna av för att diskutera lite saker som personer med gemensamma barn måste/behöver göra ibland. Satte mig på sängen i ett av rummen på övervåningen. Var lite småkänsligt ämne så pratade lite med små bokstäver och då naturligtvis på engelska- samtal med Shaun på svenska blir väldigt korta:-) - äldsta dottern strök omkring men det var inget som påverkade mig för samtalet gällde ju inte henne, dessutom är väl inte hennes engelska flytande ännu. Helt plötsligt hör jag hur hon snyftande låser in sig på toan, jag överlämnar samtalet till sönerna för att kolla läget. Efter lite vinglande runt problemet utbrister hon hulkande -Det låter som du hellre vill va med honom än med oss.  ?????!??? Jag har kommit till insikt med att även barn som lever i lugna trygga miljöer- vilket jag törs kalla vårt hem för utan att någon hoppar på mig- har en inbyggd separationsångest. Tänk hur barn som har en vardag i en känslomässig krigszon ska känna det! Föräldrar ta ert ansvar- må så jäkla dåligt ni vill men se till att era barn mår så bra de någonsin kan. Jag väljer att ta mitt ansvar genom att engagera mig och kanske flacka runt lite mer än vad genomsnittspersonen gör, detta gör jag för om jag skulle låsa in mig här på Casa Ask 7 dagar i veckan, 52,2 veckor per år under hela mina barns uppväxt då skulle jag vara en galen, bitsk, bitchig satmara till mamma utan en milimeter av tålamod och kärlek över till alla mina sju barn och alla andra som betyder mycket för mig. Hör, lär och avsky men jag är är övertygad om att jag gör så rätt jag bara kan.
Just nu går engangemanget mot ASVH s problem att få till en styrelse och detta arbete hoppas jag är avklarat till den 18 april för då är det årsmöte i Stockhom. Nu är det stalltjänst!! 

Fullt upp:-)

Ja hej vad det går och saker rör på sig. Kom hem från Strömsholm kl 00.03 - mycket nöjd- ett beslut är taget eller till och med två.  BALTIMORE - underbar!! Det var allt vädret igår också på ljuvliga strömsholm- det tyckte jag inte 1987 när jag gick där- kollektivt boende utan veto- inget för mig:-) Men naturen är fin. Idag har jag varit och tittat på Bosse Tibblin träning på Segersta, blev ridsugen och åkte faktiskt hem och red min ljuvliga femåring som ska föla i maj. Nu får hon gå på vila med ett gott minne.
Förenings Sverige är på fall- alla vill bestämma, ingen vill stå för besluten och alla tror att alla har en baktanke med allt. ASRP o ASVH får svårt att få ihop en styrelse i år. Jag avundas inte valberedningen. Diana kämpa på - luta dig inte mot en man när det blåser - ta stöd mot en rekorderlig kvinna, om det finns någon... Är lite rastlös i skälen just nu och funderar nästan på motion, risken är att jag blir mager- TILLBAKA I MATCHVIKT!! Det du Per- har en bit dit va?! Fick kryptiska sms tillsända mig under gårdagskvällen angående städning (definitift från Per) så till barnaskarans förtret är det stor vårstädning som gäller för helgen.

Morron

Hallå där, lite bättreför nu är klockan bara 5.23 när jag vaknar.
Ledsen att jag inte hann med igår, hade studiebesök av en åk 3 från Lillerudsgymnasiet som hade sin avelslära just nu så vi pretade om "mitt ämne". Det var kul, det är tjejer som jag träffar då och då så allt var avspänt och gemytligt. Vi avslutade med Siwans bullar i vardagsrummet tittande på Don Romantic, lärarna fick släpa ut domi bussarna för att återvända till skolbänken:-)
Idag ska jag åka på hingstvisning påStrömsholm, vet inte riktigt om det är någon visshingst jag ska använd som kommer men vill se mer hopphingstar!!
Igår var jag på hoppträning med flickorna halva natten och närjag klev utanför dörren vid halvåtta för att prata i telefon onsåg jag att den lätta vind som drog fram faktiskt kändes lite ljummen. Jag kände verkligen hur tillvaron lättade, det kanske inte är 40-årskris utan bara vinterdepression(svårstavat ord, ni får rätta mig om jag har fel:-) 1 april idag, tur att man inte har någon morgontidning så men slipper försöka hitta alla aprilskämt.
Köpte förresten biljetter till hockeyfinalen till Per, Felix och Rex - Claudia var helt förtvivlad att hon inte fick följa med men 350 kr och så somnar hon i andra så Per får bära runt på henne känns inte helt mottiverat. Nu får jag nog vara så god och ta med henne till Falsterbo så hon inser att hon är tjej, lite väl mycket grabbar i denna flickas omgivning so far.Vid eftertanke inres jag att jag var lika dan under skoltiden, har alltid haft lättare att komma överens med grabbar och alltid uppskattad deras fritidsnöjen mer än tjejernastills hästarna kom in i bilden. Nu om jag får välja gör jag fortfarande saker med karlar hellre- mycket beror det nog på att de är rakare och mer självständiga, man behöver inte hålla dom sällskap hela tiden. Jag har naturligtvis tjejkompisar som dett oxå fungerar väldigt bra med men om man ser det lite generellt så.
Lasse B ringde förresten igår och undrade om jag var i landet!? Förstår inte vad han menar! Vi ältade ASVHs medlemsförslag och valberedningens förslag till ny styrelse. För er som inte vet Per Lundberg ordf. Jana Wannius och Jan Brink som nya ledamöter- Snacka om leadership-- ingen som kommer öppna käften där inte. Med föryngringsprocessen blev det inget, de är födda -43, -42 0ch -50 så jag skulle tro att den tom steg något. Vi får se vad som händer, nått lär ju hända och det är ju alltid roligt. Lasse var i allafall uppåt och det tyckte jag var skönt, han har låtit lite låg på sistone och gnällt på att jag varit ute o flackat. Igår hade jag bestämmt mig för en himgst som jag skulle använda och vad får jag se. Fryst!! Va trött jag blir. kanske får fjäska lite för Nina:-) Det är ju enkelt- not! Nu är klockan sex och det är dags att sätta fart, på söndag kommer ev folk och tittar på ettåringen!! Jag sa ju att vi gick mot ljusare tider, kanske slipper jag gå till Swedbank!! Höres,nu måste jag fixa frukost- klockan är 06.00. Ny dag för alla!!

RSS 2.0