Hemma i vardagen

Ja då var det vardag igen. Kom hem till två rekomenderade brev från länsstyrelsen och smärtor i magen. Synd att grannar ska få förorsaka sådana känslor utan att kunna straffas. Var dock lugnt var bara prövningsbeslutet på stallet, puh skönt. Ryktet säger att miljödomstolen skall komma på besök i maj för att slutgiltigt avgöra våra grannkonflikter. FLUGOR!! Konstigt att det finns flugor på landet. Läste dock i ridsport om ett liknande fall och där hade MD gått helt på hästägarens linje. Kändes bra om än inte helt säkert för mig. Nog om det. Snart är det bruksprov!! Gud vad spännande, har nog bestämt mig för att åka ner måndag för att få se även de hästar som inte går till fas 2. På sätt och vis är detta mer lärorikt. Synd om lilla Claudia som fyller år på onsdag men detta får jag ta med henne. Svårt att aftta att det är 6 år sedan jag fick barn, å andra sidan är det 20 år sedan jag gifte mig om en månad. Jag måste vara gammal som gatan. Det kan ju vara en relativt nybyggd väg:-) Tycker att ni är dåliga på att kommentera. Ni som känner mig kan väl spinna igång mig på ämnen som ni vet att jag går igång på. Har förresten pratat lite med barnen om ett fadderbarn. Först var de riktigt anti, men när de visade en film på flyget om barnhem och fadderbarn så fattade de nog lite mer vad det gick ut på. Nu ska jag lägga mig och läsa en timme, jag och barnen har varit vakna sedan 3 i natt. TIDSOMSTÄLLNING!! Ikväll ska vi åka till badhuset för att hålla oss vakna, sedan ska vi laga tacos tillsammans och se på lets dance. Vi är ensamna för pappa Per är i Frankfurt på mässa. Nu drar periode igång då vi alla möts i dörren och ev äter frukost tillsammans tre dagar i veckan. I helgen har killarna match i innebandy och hockey, ska passa på att följa med innan hästeriet drar igång på riktigt. Hårt liv att ha 7 barn o 25 häst, tiden vill inta alltid räcka till allt man vill och måst göra. Då gäller det att koncentrera sig på vill, måst blir ju alltid gjort ändå. Här kommer en bild på födelsedagsbarnet.  
                                c
                                                                         Claudia 6 år 11 bebruari.

Så här bruna blev vi

Ja här kommer sista badbilderna!!
                                     bb
Så här tillbringade jag mesta tiden skall villigt erkännas.

                                   bb2

Så här stilla satt inte dessa!
                           bb3

Detta hade de gärna bytt mot lunch varje dag, ungefär samma kostnad!

Sista soldagen

Ja mina vänner, ni som följt oss på vår resa. Vi har nu bestämt oss för att göra om vår ickejulklappsdeal näst år och resa till Thailand.Denna gång får Pappa vara utan julklapp oxå! Thailand med barn är oslagbart!! Billig mat Valfrihet i boende,underbart klimat och vänliga om än svårkommunicerade människor. Jag vågar påstå att genomsnittsthailändaren kan mer svenska än engelska. Vill också passa på att uppmana alla vänner och bekanta att börja spara och följa med. Ju fler desto bättre, det finns bara fördelar med att åka tillsammans. Ingen måste göra som dom andra men möjligheterna finns. Drömmen vore om vi vore 30 personer av varierande kön och ålder, vi skulle ha det super.Jag har lovat mig själv att på tors kl 10 skall jag stå med minneskortet utanför Atelje 13 och se till att alla bilder hamnar på CD och papper för att bli eviga, närhelst ni vill se ärni välkomna. Sedan är det vardag!! Ridning, lokstöd, bokföring, deklaration, mockning, tävling, årsmöten*4 bruksprov, Gothenburg horseshow, Herning, treårstest, fölningar, betäckningar och mockning naturligtvis. Det känns som jag verkligen har laddat batterienra och vi ska se till att detta blir vårt mest framgångsrika år någonsin. Förra var bra men detta ska bli bättre.Vi ska jobba, slita svettas, skratta o gråta tillsammans och ha i sikte nästa års semesteri Thailand. Återkommer under dagen med bilder från idag.
sd

bara tre dagar kvar!!

Jag har ju tidigare talat om stresskoma, den har inträtt igen! Så till den milda grad att jag glömde av mig på stranden och låg 2 timmar o guppade på en flytmadrass midday = bränd, även jag. Nu ska vi åka till Patong och shoppa. Vi har shoppat rätt bra innan. !6 m tyg, tre snart 4 parglasögon....Det var igårkväll, nu är det söndagmorgon och vi var i Patong igår.
Vandrade runt lite grannmen ingen höjdare med fem att hålla ordning på bland bilar, knarkare, försäljare, horor och tiggare. Säkert en nyttig erfarenhet för barnen men jag börlarförstå varförjag valt att boi en liten håla i Sverige. Gicksedan in på ett gigantiskt shoppingcenter med spelhall - paradiset för oss alla!! Kostade 125 kr dit med taxi-skulle tro att vi åker idag med fast något tidigare. Vi åt lite blandat +16 jätteräkor och då menar jag typ 125 grams räkor.Med dryck och allt betalade vi 350 kr, då orkadevi inte äta upp. Ni som känner mig inser att då var det en hel del mat. Just nu önskar jag att jag haft en vuxen med mig så jag kunnat shoppa loss i lugn och ro utan att behöva hålla ordning på de fem, även om deuppför sig exemplariskt så ska de ju helst tycka att det är roligt också. Jag och tjejerna hade kunnat botanisera runt säkert i fem timmar. Nu ska vi gå och beställa glasögon åt Alex, han gjorde syntest hemma i Sverigeigår och nu skall han ge sinn Mamma!! förtroendet att välja glasägon. Återkommer senare med rapport.

Inte bara en dans på orkideer.

Ja det skulle väl inte bara vara enkelt!! Idag har lilla Rex fått öroninflamation. Gick till en doktor och det skulle kosta 3400 bath dvs 850 kr. Gick till apoteket o köpte örondroppar, nässpray o penecillin, 120 kr. Fullkur med alvedon och vi lever på hoppet att det börjar lätta imorgon. Passade på att nästan financiera resan :-) Köpte tre par glasögon med fullkomlig synkontroll på alla 18000 bath dvs 4500, och då var det värstingbågar!! Värt besöket bara att jag äntligen tog mig för. Idag var vi påen strand som hette Ao Nang, fint,långt men mycket svenskar. Vi frågade på en av lyxhotellen vad det skulle kosta att vara på området en dag o vi skulle få vara där för180 kr tot för 6personer.Detta ska vi göra så fort Rex orkar bada. Köpte en papaya idag för 12 kr som i Sverige hade kostat mellan 120 o 150 kr. Om jag bodde här skulle jag leva på frukt, grönt, kyckling o räkor. Underbart liv! En lägenhet där vi bor nu kostar 600 000 kr. Säg att man kunde hyra ut 10 v/ år för 4000 = 40 000/ år så kan nära o kära utnyttja övriga 10. På 10 år vore det finansierat känns det som. Å andra sidan så är ju mångfalden fascinerande och då vore man lite fast här. Här kommer lite bilder på barnen.

 su3 su1 su3

Äntligen uppkopplad

                                                      th


Ja då har vi varit i Thailand en vecka och hajkat runt på lite öar. Vi kan väl säga som så, glöm internet i mer än 5 min i följd. Nu är vi i Phuket och här hoppas jag att det går bättre.

klk l 2k l 3

Vi började kl 6 på morgonen i Phuket för att åka minibuss till Koh Lanta därvihade goda vänner att söka upp. Barnen hade sovit ca 30 min på ett dygn. Hade väl inte räknat med annat än åksjuka, de fick spy i en gemensam läckande påse! Mysigt värre. Klockan 9.30 var vi på plats, underbart hotell med ej gratis, vi bestämde oss för 5 dagar. Ni ser oss ovan.
Här badade vi och shoppade nästan gratis och åt lyxmat såsom helgrillade jättetigerräkor för 150 kr. Nam nam,inte magsjuk ännu. Efter två dagar åkte polarna hemmåt och vi är nu ensamma, nja av 50 personer på ön är 40 Thailändare.9svenskar och en annan. Sweden ll ! Vi passade på att gå på ormshow, not my kind of thing!
Dag fem satte vi oss på färja till Phi Phi, vi hittade ett nytt väldigt fint hotell som kostade 1300kr natten för oss alla, vi bestämde oss för 2 nätter. Dag 2 pasade vi på att ta en båttur runtön o kolla på där de spelat in "The Beach", ungarna visste naturligtvis inte vad det var för film, knappt jag heller men vi ska kolla in den när vi kommer hem. Härvar det party mest helanatten o kanskeinte drömläge ensammed5 barn. Men vi har överlevt. Härkommer bilder från Phi Phi.
Vi börjar få färg!!
 pp1   pp3   pp2    

Som sagt nu är vi i Phuket, på Surin Beach och jag återkommer imorgon. Ha de bra i snögloppen:-)

Imorgon åker vi.

Tänk vad svårt det är när man drabbas av stresskoma. Återkommer strax!

Vart är vi på väg?

Var på stan(Karlstad) med mina fyra äldsta barn igår och försökte få lite handlat i klädväg. Detta är ett sånt där tillfälle när man förväntar sig lite extra uppskattning av sina barn för man tycker att de borde inse vad dom kostar. Jag och Max, 17 år, möter ett gäng grabbar var av den ena säger till sina kompisar. - Jag har akdrig kallat min morsa för hora! Det for spontant ur mig vilken jävla tur för henne - menades dig,lite sarkastiskt. Max vänder sig mot mig och säger att det har inte han heller och då brann det till och stackers Max fick sig en regelrätt avhyvling. Han försökte förklara att han bara menade att det faktiskt inte är så ovanligt att barn gör det. Det är då jag börjar fundera på vart vi är på väg!! Hade jag barn som visade mig den bristen på respekt skulle jag inte offra ett öre eller en sekund för dom, även om jag inser att det måste vara föräldrarna själv som skapat dessa respektlösa monster men ändå. Straffa dom skulle jag definitivt göra. Jag hoppas att ni tänker på detta ni som nu skaffar barn och tror att ni är schyssta och låter era barn tänja på gränserna. Ni tar bort chansen och möjligheten till att kunna göra många roliga saker tillsammans med era barn och även möjligheten för dom att få örtroendet att kunna göra saker på egen hand och utforska livet och världen. Tror ni att jag skulle våga sätta mig ensam på ett plan med mina fem små om jag inte vågade lita på att om jag sa till dom att sitta still i tjugo minuter och hålla tyst och inte vågade lita på att detta gjordes. Naturligtvis inte, disciplin skapar möjlighet till frihet och förtroende. Tack älskade ungar för att ni vill vara som jag vill ha er. Mamma. Fyra dagar kvar till avfärd.

Bokat o klart, bara väntan kvar.

Ja då var det ju bokat o färdogt. 13 jan kl 12.45. Frågan är hur jag ska överleva dit!? Inser att november och december inte är för mig. För mycket vardag, för mycket folk hemma och för många att umgås med. Nyår var helt OK, trevligt sällskap, för mycket mat och en utskällning av grannen som liksom jag är hundägare. Antar att jag börjar närma mig att berätta om min grannfejd... Nu ska jag först ringa tele 2 och fixa bredbandsuppkopplingen inför Resan. Ni måste ju få följa oss på vår spännande resa. Hörs snart.

RSS 2.0