Londontime

Halla alla, pa plats i London, kollade hoppningen igar. OKI DOKI- LIKE!! Den skulle man ha till tjejerna- tror vem som helst som inte ar fart eller hojdradd kan rida em pa den. Nu ska jag ut pa lite serious shopping och ikvall blir det dressage kur- far lotsa mig ensam de 4 milen pa tag o underground for sallskapet ar lite mer hopp o olfanatiska och det kanns onodigt att dra don 1,5 timmar bort for att dricka ol:-) Helt ok- ensam ar stark och oberoende. Valdigt mycket skratt och onda fotter! Hors snart!

Trööötttt!

Gisses, orkar knappt lyft fingrarna från tangenterna. Känns som jag sprungit 10 mil- det enda jag gjort är pappersarbete och ridit 4! Har dock väldigt svårt att sova just nu, mycket att hålla ordning på och få ihop.
Kommer utbildnings och försäljningshäst den 14 september, kände att jag behövde lite arbetsro tills dess med min 4-åring!! 5 åring efter Florencio, grundriden, spännande färg!

                      
Dessutom är det så att snart är Amanda tillbaks hemma och det ska bli väldigt skönt och roligt, saknar min lilla Amanda, nu 20 år!
Dags att gå med hundarna sedan försöka sova längre är till 4.15...... vin kanske eller inte- 4 att rida imorgon och 3lektioner..pust!          

Gillar kommentaren Annika!!

Ibland vet ni så tror jag hästar mår bra av att känna att allt inte är på blodigaste allvar, detta appropå Annikas inlägg.
Jag vet inte om jag berättat episoden från april 2000- jag var 5 månader gravid med Felix och hade mått skitdåligt i 4 månader o 19 dagar typ. Gått ner 4-5 kilo, hade en 1 och 2 och en7 och en8 åring hemma(barn alltså) en man som spelat hockey hela vintern 5-6 hästar och naturligtvis ingen stor lust att rida( lust men inte så mycket ork, hi hi känner ni igen det eller). I våra trakter fanns en chans till breederskval, en lördag på kvinnersta. Hästen hade gått i hagen i tre veckor utan att vare sig bli borstad eller riden. Fredagkväll- skritttur i skogen, tvättning, ryckning av man, flätning. Lördag åkte vi de 15 milen till Örebro, spydde väl 4 eller5 ggr på vägen, åt tre Postafen- underbart när man ska köra bil!! Skrittade runt med fladdrande byxor o stövlar, fick en sten i skon- hästen blockhalt! Petade bort stenen, joggade till ridhuset, styrde runt o kvalade! Nu vet vi alla att Bettina är speciell och jag kan inte säga att jag var speciellt deltagande men det fungerar ändå. På söndag när jag är på EM ska hon starta med en av stalltjejerna, vi håller tummarna!
Träna lagom, det är bäst på di unga! Igår var vi på fölvisning, för två var det första gången med grimma och för alla 4 var det första gången med ledare.
Jag är både nöjd och missnöjd.
Jous 46- förväntat(888778 min gissning 988677),
Sanchous 47- ej nöjd(888788 min gissning 888889),
Loquatious 48 - ej nöjd(888789 min gissning 988899), 
Herzeous 50- över förväntan(998789 min gissning897788. 
Underlaget var riktigt skitdåligt, vilket fra drabbade min minsting Sanchous som bara är 33 dagar och startade sist.
Detta är en supergångartshäst så det hade varit roligt att ta honom med till Strömsholm.
Naturligtvis är det så att jag har sett deras bästa och sämsta tillfällen men det skall ändå bli väldigt kul att se dessa hästar när de är tre och få ett facit på vilken känsla olika människor har för "framtidens hästar". 
                           
Herzeous e. Herzensdieb-Danone                        Loquatious e. Loredes-Romancier

Shopoholic- you talking to me??

Kände att jag behövde en vända på stan innan london! To några snabba varv och lyckades hejda mig vid ett par jeans och några tröjor, skorna var ju väldigt lockande som alltid men LONDONS SKOR är somewhat more, typ Morelands Tortillas:-) som jag ska få se på lördagkväll med en shandy i handen. Ljuvligt!! Lördagdag är lyst för shopping och fredagen för hoppning.
Jag har inte varit i England på 12 år eller om det är 13 tom. Skönt att slippa köra för man kommer liksom av sig med att köra på en sida av vägen hela tiden. Jag har ju faktiskt lyckats krocka i england en gång, på M25 i 120 km/h seriekrock- fiestan jag blev intryckt i såg ut som en inverterad saab900!! Min bil såg ok ut men blev lite sned i ramen. Inga personskador som tur va, det är 20 år sedan nu!!
Nu börjar allvaret närma sig och jag ska ut och ha sommarens sista undersökningskväll, se hur det går med statistiken. Syns!

Onsdag

Ny dag igen- nedräkningen har börjat mot min a resor. Det ska bli skönt att komma bort ett tag- fly från irritation och konfliktbenägenhet så kanske jag kan överleva den här vintern oxå utan att behöva gå omkring som ett åskmoln.
Lite irriterad på Ryanair just nu för man ska göra allt via hemsidan och den krånglar!! Tröttsamt! Då får man ringa en engelsk sambandscentral och det är inget problem i sig, problemet är att det kostar 15kr per minut och då hjälper det inte att jag pratar i snabbspolning när de pratar i slow-motion.
Ikväll är det räkmackeläge i Värmskog, insåg precis att jag ska rida en häst mellan 18-19 så det får bli lite svisch-svisch, igen! Sirapläget i fötterna känns lite mer som sockerlag idag så jag kanske är på rätt väg! Idag är det lektioner hela dagen så mina hästar får ridas ut i skogen av tjejerna, skönt!
Här en bild på min fina treåring e. Sandreo - Underwoeld xx

Hallå där alla nya!!

Ser att siffrorna stiger för var dag, kul. Dags att spetsa till det. Skämt åsido, rätt sliten just nu. Skulle rida 4 idag men fastnade på tre, kom för mycket emellan:-)
Hade dessutom tänkt mig till Liseberg imorgon men tror jag backar på det, kroppen går liksom lite i sirap plus att jag måste rida lite för på onsdag har jag 5 lektioner och då får ju egna hästarna stå tillbaka och på kvällen är det tjejkväll i Värmskog..hör av er om ni vill med.
Har ett annat barnprojekt, på fredagnatt till lördag ska vi ut och fiska kräftor!! Det ska bli kul!
Nästa vecka bär det av till outlandet:-) tors-sön England, mitt fd nästan hemland, det var tider det!! Huh dom vill jag inte ha tillbaka, då var det mycket ibland..... ofta! Sedan är jag hemma måndag för att på tisdag rassla iväg till Warendorf, Tyskland på bundeschampionat, HÄRLIGT!! Måste skärpa mig och vara bättre med kameran! Här kommer två bilder på mina härliga ston- på söndag skall de med sina föl på bedömning!
Håll tummarna eller låt bli, jag klarar mig med eller utan ert stöd:-) Ha de!

Röstar för 36 timmar per dygn.

Jag föstår inte hur andra hinner med!! Jag sover knappt något och dagen går i ett från 5 till 22-23 ändå hinner jag inte allt jag skulle vilja. Därför röstar jag för 36 timmars dag - då kanske jag skulle vara så trött att jagorkade sova lite mer :-(
Vad det gäller byggnationen står det helt still och det beror på det vanliga - vi väntar på någon annan!! Grävmaskinen.
Vad vi ska bygga..... ja,måste man ha en uttalad plan?? Räckerinte skaparglädjen och en tanke?? Skämt åsido, det ska men tiden bli en gårdsbutik men kommer inledningsvis fungera som klubb/umgängesyta för barn o vuxna. Pingisbordet ärredan installerat, boxbagenbeställd mm mm. Det ärskönt att ha göra o göra om projekt så man alltid har något att göra,framföralltblir det skönt med en trappa att ta sig upp påloftet med. Det är på loftet vi har "ungdomsgården". Utbyggnaden skall bli på  2* 50m2 med en toa så alla slipper springa in och se tvätthögarna i badrummet. Skönt då behöver jag aldrig tvätta!! Det dyraste projektet blir vattnet, slangen med kabel o koppling  vi måste ha kostar 237 kr metern och vi behöver 37 m, kopplingen 1500 usch o fy. I övrigt bygger vi ju på fritiden så det ärrena förtjänsten för man hinner ju inte göra något annat. Nu ringde Chistina Strand,vibrukar ha en snabb chat så här klockan 6-7på morgonen, samma branch liksom:-) Detta flyttade snabbt tiden frammåt så nu får det bli frukost. 5 hästar att rida idag, 4 egna och en ponny. Ska rida min fina treåring, ska försöka ta ett kort. Ridiculous förståss, Werther och Dumle eller Delicato. Har lite ont i kroppen, har som vanligt gått ut lite för hårt men idag ska jag ta mig 20 min i solariet och kanske 400 m i bassängen så man blir lite mjuk. Om jag hinner vill säga beroråpånär jag kommer igång... NU! 7.12

Mitt lösenord är stulet!

Inse paniken när man ska logga in på Facebook och man får meddelandet att lösenordet ej stämmer! Begär då genast nytt lösenord och har ännu inte fått något 12 timmar senare- panikläge! Trodde kanske inte att jag skulle bli så beroende men har insett att man blir mer beroendebenägen med åren - pengar, kaffe, choklad, väder, humör..... osv. de styr liksom hela tillvaron och välmåendet.
Idag är en rätt mastig dag med mycket att stå i och en massa flackande kors o tvärs- känner lite väggvarning, får bli en murad sådan för nu väntar vi på grävmaskin igen. Nytt projekt! Tänkte faktiskt igår att vi kanske skulle blåsa av och invänta våren. Det är ju inte så att jag ska sitta här på arslet hela hösten utan jag har ju en del annant att göra oxå, men vad katten det är ju bygga vi gör riktigt bra tillsammans så det är väl bara att köra på.
Nästa helg är det fölvisning här i Värmland och jag åker som vanligt med alla. Har insett att det är bättre att ta alla och riskera en eller två som får låga poäng än att själv gallra och få massa komentarer om att man alltid får höga bedömningar- missunsamma folk tänker oftast bar i ett steg, om de överhuvudtaget tänker. På lördagen är det kvalitetsbedömning som jag skulle ha dömt, tyvärr anmälde sig en av mina uppfödningar och en ganska nära kompis så jag kände att det var enklare att ordna en ersättare, synd för jag hade sett fram emot detta. Nu ska jag släppa ut hästarna och mocka sedan bär det av till staden för att besikta en förmedlingshäst, håller vi tummarna! 

Back in Grums, Sweden.

Undrar varför man bor kvar på en ort som den här där det finns så otroligt lite av allting?! Det kan omöjligt vara för ens vänner för de har man så sällan tid att träffa så det skulle lösa sig ändå. Barnen har inget emot att flytta, det finns inget att stå efter som inte finns överallt annan stans oxå. Möjligheterna här är microskopiska och motarbetningsgrade hög, även om den är lägre än vad har varit. Undrar om det är för att man är lite bekväm av sig? Tror inte att det är så ni tänker er mig men det är ju inte gjort i en handvändning att ta allt detta och ge sig av 20-30 mil åt något håll. Närmast sanningen är nog den att om jag vekligen kunde få med mig allt detta- familj, hästar, hus o stall, stalltjejerna inte att förglömma- så skulle jag ha flyttat för länge sedan! Inte helt enkelt- tyvärr! Då får vi sätta fart att söka möjligheterna här då- låt mig tänka... nej, finns inga. Rätt låg nu, ska skicka några sms och sedan ta tag i lokstöden så alla andra i föreningen kan fortsätta att ha de bra. Dags att slå av datorn, ridit tre hästar, får ta de två sista efter lokstödet, om jag orkar..

Avfärdsdag

Hallå all, idag bär det av till Verden!! Har hänt en del sedan sist. Sålt min lilla snygging Loquatious e. Loredes-Romancier till Emmelie Nyreröd, jag har varit på Cicci o Nickes efterbröllopsfest- detta tyvärr i omvänd ordning. Jag har lovat mig själv att inte visa häst i detta ickerepressentabla tillstånd någonsin igen.
Om vi börjar med festen: Hade viss spänning inför denna eftersom jag byggt upp en viss otrevlig spänning mellan mig och en person av trebubbel storlek av motsatt kön med känt dåligt humör- på facebook. Detta pga att jag fällt en kommentar om att vissa trodde de var vuxna bara för att de tagit körkort:-) Typisk mig kommentar. I vilket fall som helst hade jag nog förväntat mig en grinig kommentar, ett ursäkta eller något iaf. Efter 2 timmar utan och en eller annan shot, promenerar jag lugnt förbi när han sitter där med sin 1/2 åring i knät och säger:
- Vaddå, både barn och körkort!! Kan ju säga att det blev rätt tyst runt bordet. Sådär som man brukar säga om kvinnor som ständigt blir misshandlade av sina män, en del drar det på sig. Värden tog mig bestämt i örat och sa att man inte ska leka med elden om man inte har brandkåren med sig- vet inte om det var Per han syftade på:-) Ivilket fall som helst- FORTFARANDE INGEN REAKTION!!- slog mig hastigt att han kanske blivit vuxen- men nej å andra sidan....
Knallar fram och frågar- Känner du inte igen mig?! Får en nekande huvudskakning till svar och säger då lungt - Det var mig du var så barnsligt otrevlig mot på Facebook. Kände blåtiran komma flygande men det enda jag fick var - Då får jag be så mycket om ursäkt! Härligt, det finns hopp för alla!
Väldigt trevlig fest i övrigt, många kända och okända- kommit till insikt att hästeri är ett bestående fenomen- trots att det inte var hästfolk pratades det häst vid varje bord till och från och då är det roligt att vara Ulrika Jacobs:-)
Nu ska vi gratta Felix!

RSS 2.0