Tävlingshelg!!

Tävling igår, dömning idag och imorgon......Hästen tecken- nej vädur är jag om någon inte insett detta:-) Bra dag igår, 6 starter, 4 segrar och en andraplcering. Nu ska jag åka och handla, fortsätter sedan med lite bilder och så.

Hallå alla!

Nu var treårstest över för denna gång och jag inser mer än någonsin att hästbedömning är ingen vetenskap!! Jag väljer alltid att bortse från mina egna hästar för där är man ju liksom lite part i målet!!
Jag inser dock att de personer som ger sig in i att visa häst för bedömning måste få veta vad de ger sig in i, dessutom kan jag nu säga att jag aldrig mer kommer att antyda vad jag tror att en häst kommer få för några betyg för det kan leda till totaldepression eller liknande. Tre helger med tre olika dommare, 150 hästar och jag kan slå vad om att om alla dessa domare dämt samtliga hästar hade vi haft en snittvariation på 2 poäng, det kan tyckas ovilkommande men när det handlar om 44 eller 46, alt 46 o 48 så känns det och då var det snitt. En del hade skillt på 5 p. det är jag övertygad om.
Hjälp, dags att släppa ämnet... för ett tag. Rätt depp just nu känns trögt att kliva upp och tungt att komma igång. Vet inte riktigt vad det är eller är inte helt redo att låta min hjärna och mina fingrar på tangenterna bearbeta det ännu. Tävling hela helgen som kommer, starter och dömning. Funderar på en repa till Skåne och kolla på tre ponnyer som jag har möjlighet att låna/köpa/sälja/betäcka, känns som folk har förtroende för vad man håller på med för just nu skulle jag kunna sälja alla ponnyer och ändå ha full hästunderlag till alla barnen:-) Det känns bra! Sälja är dock inte riktigt min grej som ni vet, faktiskt har jag sålt en ettåring i dagarna det ni GRK m personal:-) Känns kul att sälja häst inom kommungränserna och ge ryttare en chans att utvecklas vidare.... nog om de me.

Har precis haft Lasse i telefon så om ngt blev osammanhängande beror det nog på att småländskan i örat påverkade. Alltid lika roligt att tjabbas med hoppdommarkåren, det härliga där är att många av dom träffas eller pratar i telefon ofta och diskuterar hur man vill att hopphästarna ska se ut och fungera. Detta är inte så vanligt i exteriörs- och gångarts-kretsar. Nu ska jag stutsa in på ASVHs sida o kolla resultat, hörs!


Nya tag idag

Jaha nu var morgonbestyren avklarade, 30 fodrade, 20 utsläppta, 2 seminerade, ett kvartssamtal.. nu övergår vi i förmiddag: 20 att mocka, 2 att rida, 6 till betet sedan är det em : 4 på hoppträning, 30 att fodra, 20 in.... vilket liv man lever!
Projekt nu är arrangerandet av Englandsresa för hästvänner till EM, två veckor efter unghästVm i Tyskland se hur jag ska få till allt detta och så var det ju detta med bokföring och deklaration.
Treårstest lördag-söndag, känner en stor avslagenhet efter Serious skada. Får väl försöka rida någon mer gång...riden 7 ggr totalt, låter vågat.
Just idag är jag lite låg för min veterinär Ewa ringde nyss och man vet inte riktigt vad man ska säga... jag börjar bara gråta och jag är ju säkerligen inte den som lider mest. Man tänker annorlunda på vardagen när sådant här inträffar så nära, tror ändå inte men ens kan föreställa sig hur det känns innombords.
Nej nu får jag ta en styrketår i form av kaffe sedan blir det ridning.

Home again

Tillbaka i casa ask. Varit i Örebro på treårstest och hos Lena Z på besök. Hade sp från Algot med hem och seminerade
 Raci JuJu 116 cm för framtida hopponny kat D



Spännande värre, det är som vanligt alla föl hinner inte komma ut förren man börjar längta till nästa år. Denna vecka ska jag ta tag i två saker, bokföringen och bilder till hemsidan I övrigt ska jag försöka hinna rida gång 7, 8, 9 så får treårstest bli den 10 ridningen på Hibisqous, borde hinnas med nu när jag bara har en. Ska dessutom känna lite mer på Queen(hopphästen) och låta någon av barnen provrida så vi får testa vad de går för:-) Förhoppningsvis är 2 dräktiga denna vecka och ytterligare 5 semineras, Juju, Serious, Queen, Wounderxx och Ridiqulous lite svår vecka men jag har ju rest Sverige runt inna så det kan ske igen.
Imorgon är det allsvenskan div 3 ponny, 5 ponnyer till start, pust. Nu ska jag sova lite, halvtaskig sömn på hotellet i natt- hade glömt telefonladdaren- igen. Måste skaffa mobladdare. Få nu höra vad ni tror om mina hingstval.
Bettina e. Bernstein - D Romantic                                                               Hibisqous e. His Highness- Zuidenvind      
Serious e. Sandreo -BH Zack                                                                       Ridiculous e. Romancier-Sandreo                               Wounder xx  - BH Leredo el Faustinus (tis!!)                                            Queen e. Robin Z  - Algot el Baltimore                            Ponyta e.Power Boy - Metall(ponny)                           Juju  - Algot            DÁmorous  - Falsterboo
Våga ha en åsikt så jag kan säga emot och bestämma mig.

Locatious

Det lutar åt Locatious...
 
Det enda positiva denna vecka tror jag.
Det värsta är Ewas lilla flicka som inte finns med oss längre. Vi tänker på er.

Fy fan

Ja väggen var nära inna.. nu känns det som om någon murat in mig i leca med ett hål i som är 165*60*60cm.
Serious kom in från första dagen på grönt med en framkota utan skinn, nu har vi varit hos veterinären och trocklat ihop det skinn som fanns till reda så får vi se hur det är med alla senor och senskidor sedan. Aktiva bakben i all ära men man får ju låta bli att gå på sig själv. Fick föl kl 18.45, Hingstföl efter Loredes u Ridiculous, alltid något positivt i all skit.
Har varit en tung vecka, hoppas de onda tingen varit 30 nu så de kan vända. Skriver mer imorgon, nu skall jag kolla ätläget på fölis. Lopous, Lotous, Lous.....

Sängläge hade kännts OK- men väggläge är närmare sanningen.

Dont let the neighbours (farmers) get to you. Måste bli mitt nya måtto.
Ni som känner mig vet att jag varit ganska glad åt att få nyttja gärdet på andra sidan vägen. Skulle börja sätta staket igår och ringde därför grannen för att kolla var gränserna. Frun svarar då att de har minsann inte lovat något dylikt!???
Man kan undra vad jag skulle tjäna på att gå och hitta på detta,
man kan också undra varför grannen i höstas svarade mig att det var dyrt med diesel när jag frågade honom om han kunde putsa ner gamla gräset där hästarna skulle gå men att han ändå putsade en gång runt hela!??
Man kan också undra om det har någon påverkan att härom dagen när Per satte staket utanför deras hus stod min andra granne(grannfejdversonen) och hade ett lååångt samtal med bonden som lovat mig att beta gärdet.
Man behöver inte undra om inte det är tur att jag inte vet säkert för då skulle jag nog ha ännu starkare åsikter.
Det som inte dödar härdar och jag börjar bli härdad, som någon jävla härdsmälta!
Hörs senare.

Bedömningshelg i Bohuslän

Jaha då har man gjort treårstest i Bohuslän igen, många lättsamma människor, det är positivt och dessutom tror jag att jag bestämt mig för vilken hingst jah skall ta(majja- skratta inte!!)
En sak som jag dock tänkt mycket på är detta:
7 betyder ganska bra, 8 - bra. De flesta svenska ryttarna kan sägas rida ganska bra, vilket innebär att en häst med 7or rätt igenom är en perfekt häst för dessa. en häst med 6 stycken 7or eller 8 st om man tar med alla betyg är ingen dålig häst!!
Domare i allmänhet skulle ha lättare för att sätta rätt siffra om inte hästägarna blev så upprörda över utfallet. Avelsfolket skulle ha lättare att låta bli att betäcka fel ston, vilket alltför många gör, om man alltid blev presenterad sanningen vid visning och ännu mer skulle välja hingst med större precision om man fått facit på vad man egentligen har! Ett ex:
en häst hoppar 9,9 vilket innebär en jävla bra hopphäst - för mig gäller detta;
6 på typ,hh el gal.- låt bli att betäck använd i sport.
7 på typ, hh eller gal betäck med försiktig efter noggrant val av hingst för att stävja problemet,
8 or i övrigt betäck med det du känner för och 9 eller 10 äe ju inte så mycket att fundera på(syns sällan)
För mig är detta ganska enkla regler, sedan gäller det bara att lita på den siffra man fått. En 6a på typ är inget att gå och hänga sig för, hästen lever ju fortfarande och kommer förmodligen att göra så i många år till och du har ju valt att rida in den så något positivt har den ju att ge dig. Använd hästen till det den är lämpad till men tro inte att du skall tillverka olympiska hästar på den. Det är frustrerande att brinna för något och inte kunna påverka så mycket. Ni som känner mig förstår säkert väldigt väl, är ju lite van att se till att det blir som jag tänkt mig. Nu måste jag servera frukost... hinner tänka efter lite.

Sista rycket

Ska göra ettsista försök att känna inspiration för att skriva, annars fårdet vara.
Igår fick vi skor på en massa hästar så nu har vi fler att rida!!! Typ 4utöver de vanliga. Ska bli kul att testa hoppan, hon var rätt vil igår och är lite uttråkad i stallet och har en massa olater för sig. Har fortfarande inte bestämt mig för vilken hingst till henne, bra va. Förmodligen skall hon semineras på lördag och då är ju jag i Trollhättan och dömmer så då kanske någon annan kan bestämma:-) Kanske Jasmine(min dotter 10 år) som hästen tillverkas åt! Ska bli spännade att se 65 treåringar-trordock att de är mest hoppbetonade men vi får se. Bettina seminerades i allafall med Don Romantic igår och allt såg bra ut.
Går fortfarande i väntans tider med två son har utgångsdatum idag, ni kan ju tänka er när det blir.Per får en hektisk helg, som vanligt om han och alla andra får säga det. Han är ganska ognällig just nu, förpraktikantläget gör att han slipper mocka och så har han ju fullt upp med fotbollen!
Nu är det frukost igen!

Ursäkta mig!

Jakligt svårt att få något skrivet just nu. Kan bero på att jag är mitt i den rutiga vardagen!! Det enda som bryter av är väl föl och de kommer ju inte allt för ofta, 2 dagar kvar på 2 st men den ena lär dröja. Imorgon semineras Bettina med Don Romantic, bättre lycka denna gång hoppas jag. Idag har ettåringen legat på op.bordet men nu är han uppe på benen, kommer bli en snygg kille den med mycket tryck och lätt att hetsa om man har behov av det. Hoppas han får en syster i år som är lika bra, då är hon inte till salu hon heller. Får nog hoppas att någon blir hingst även om mina "hingstbekanta" tycker att jag ska behålla en riktigt bra. Pust^^
Har en tjej från Kvinnersta här på praktik så nu är det fullt ös i stallet, skulle varit två men den ena var sjuk.... får se om hon dyker upp.
Nu ska jag lägra soffan!

Resten kvar

Det var lördag, nu är det bara resten av helgen kvar! En seger och en andraplats för Nicole idag på 6 åringen i dressyr så imorgon är hon väl kvalad till championatet. Kul när avkommorna rider på avkommorna:-)
Heldag imorgon, första start 10.15 sista 18.10, samtidigt 2 på hoppning, därefter seminkväll. Puh. Sedan är det måndag.
Hörs imorgon.

Lördagmorgon

Just nu ärdet verkligen svårt att hinna med - allt. Jag förstår inte varför för jag har väl egentligen inte så mycket mer att göra och 2 extra personer i stallet så jag borde hinna!! Kanske beror det på ridningen, har faktiskt ridit 3-4 hästar om dan i veckan och det tar sin tid. Treåringarna går som på räls och är ridna 4 ggr var, den ena ärseminerad och den andra blir det i veckan. Även Bettina ska semineras på tis om det inte är för sent. Krånglig helg detta. Nästa helg ska jag dömma ridprov i Nuntorp tre dagar, det blir spännande!! 65 starter och förmodligen en och annan avsittning. Veckan därpåär det Örebro och sedan är det mina egna hästars tur, spännande. Har nu bestämt mig för att tre ponnyer är till salu så om ni hör något...
Bonny, mamma till alla stjärnhästar som Delicato, Dumle, Bon Bon, Werther, 130 cm, 13år bra läromästare helst till någon som vill ha henne både till ridning och avel,kan säljas betäckt o klar.
JuJu,mamma till Ponyta, Wiggley, Wanna Be, Diglett, 118 cm, 11 år, världens snällaste och ger mkt bra avkommor till barn, snälla lättridna med rätt inställning, kan fås betäckt med Delicato eller annan hinsgst.
Jacobs Dragonight, f 08, e. Delicatou. Dragons Fairy, mkt vacker ponnyhingst som blir stor C ponny.
Jacobs Very Best, f 09, e Veronas Bogi u. Jacobs Ponyta e. Power Boy, hingstföl med alla de rätta generna, ädel o högställd med mkt goda rörelser och hoppning i blodet, blir Dponny.
Tar emot att sälja hästar som funnits här länge men barnen växer och saker ändras så nu är beslutet taget, ingen gråter om det inte blir enligt beslut:-)

RSS 2.0