Bra dag

Ja dåvar det gjort. Vi har ridit på alla treåringar idag och inte ett enda problem. Härligt!! Nu kan de vila tills 2 eckor före testet. Skämt åsido, på söndag får det bli trav o galopp. Sadel 2ggr, hängt på dom i stallet en gång, uppsittning och skritt idag och trav o galopp på söndag. Inget förfarande jag rekomenderar för ovana men det funkar för mig med mina hästar som jag kännt sedan de var små. Nu när Amanda inte är hos oss längra fick det bli mina egna döttrar Nicole o Jasmine som fick sitta på. På söndag rider jag själv, lovar. Ska ta några bilder då med, får se om vi får någon resa. Det finns säkert de som anser att jag rest nog för ett tag. Alla får inte alltid som dom vill. Nu ska jag fika!

Snart galen

Nu känner jag hur galenheten kryper allt närmare, en del av er tycker väl inte att den var så långt borta innan. Tur att man har hästarna, inga dumma kommentarer, förklarbart beteende föredrar alltid mig framför alla. Fixade sista arrangemangen inför Danmark igår så nu är allt klappato klart. Hiskelig dag i övrigt igår, petade in räkningar för 78 000 på en gång. Fattar inte hur det gårtill, kom att tänka på en sak som störde mig angående kungafamiljen förreste. I Sverige idag finns folk som knappt har mat för dagen, går i kläder som knappt håller ihop mm mm. Så går en pojkspoling och köper en förlovningsring för i runda slänga minst 500 000 kr. Kanske var det den mänskliga sidan av Viktoria, eller ska vi kalla den den fölkliga sida som gjorde att hon bara hastigt flashade fram ringen för fotografering. Jag förstår inte att inte vissa tycker det ärpinsamt att spendera på det sätt vissa gör. Nu är inte jag en sådan som inte unnar mig ochfamiljen ett och annat men de som känner oss vet att vi sliter rätt ont för det däremellan. Lite som folk som lever på bidrag, utan någon som helst motprestation. Nu har ju jag oxå haft en längra tids "ledighet" på bidrag, föräldrapenning. Men jag har gjort min prestation jag har upplåtot min tid, framtid, pension och alla mina möjligheter till att verkligen bära fram och föda detta Sveriges framtid,barnen. Numer får jag bara se till att de får en utbildning och den omvårdnad de behöver utan, ersättning. DVS inkomstlös men inte arbetslös. Är pålite huggigt humör idag känner jag, kan bero på dålig sömn, 3 nätter på soffan på tok för få timmar och dåligt med stimulerande diskussioner. Behöver ut i den värld jag kan bäst och känner mest, hästvärlden. Får mitt lystmäte lite fyllt i helgen med en kurs, men nästa helg blir det väl lite halvvägs till den Scandinaviska hästhimlen, Herning. Ska ta kamera med mig och dator och försöka hålla er med i matchen. Nu ska jag gå ut i stallet och ha lite envägskommunikation. Seo hörs senare. U

Framtiden

Framtiden ja, den kan ju tyckas oviss. Fickmitt rödakuvert igår,skönt att veta att man alltid får fortsätta arbeta. Inte så orolig egentligen har min pension på baksidan.fr Detta är 4 ungston, 3 undan Bettina, e.Dionyssos, His Highness, Romancier och en undan Wounder e Sandreo. Dessa fyra och två till på framsidan ska nog kunna se tillatt jag kan åka till Tyskland eller Thailan även i 60 årsåldern. Jag har dessutom avkrävt mina barn ett löfte om 1000 kr var i månaden när jag blir gammal. Med 7 barn i registret ger detta dubbelt så mycket i månaden som jag haft de senaste 12 åren (föräldrapeng). Dessutom har jag fått jobb!!! På måndag börjar en tjej hos mig i stallet, hon skall dessutom ha hemundervisning ( detta är mitt jobb) Har ju ganska stor vana av att lära barn saker vid köksbordet,  det måste man med 7 barn för i skolan och dess miljö kan det inte vara enkelt att få något att fatta. Det ska bli roligt och jag hoppas att hon kommer att trivas, eller rättare sagt att hon klarar av att hålla sig till kraven som ställs i det här huset. Gör hon bara det så vet jag att hon kommer att trivas.
Somnade förresten på soffan igårkväll igen, min nästa investering skall bli en längre soffa:-) Vaknade 04.55 och trodde ett tag att jag skulle gå och lägga mig i sängen. Gjorde det bistra misstaget att titta på telefonen och såg att jag hade ett missat samtal från 23.38. Jag kan säga att jag blev omåttligt nyfiken, ingen som känner mig skulle ens komma på tanken att ringa mig vid detta klockslag. För det första vet de att jag sover sedan minst 2 timmar, för det andra vet dom att om de lyckas få väck på mig har jag inget sammanhängande att säga och efterföljande dag har jag inte en aning om att de överhuvudtaget pratat med mig. Nyfikenheten tog överhand och jag öppnade bärbar för att kolla numret. Kerstin Rogestam, ordförande Östergöland, Ska dit i helgen på kurs och möte så det var väl en vägbeskrivning som var på tapeten. Fatta vart vi hamnat om jag skulle kört efter den fredagkväll, smålands djupaste skogar förmodligen. Skall bli kul att träffa östergötlend till vardags, känner ju några redan, Oa, hennes pappa och så Kerstin förståss. En del av dessa så underhållande att man får träningsverk( se tidigare inslag). Nu är klockan strax sex och det är dags att ta tag i stallet. Klockan åtta skall vi styra mot Örebro för att titta på Svante träning, jag och stalltjejerna. I kväll är det styrelsemöte med WHF, vad skall jag bjuda på då tro?? Däremellan skall jag ha två ridlektioner och förmodligen tillbringa ca 2 timmar i telefon. Körig dag det hör jag det. Nu kom lilla Rex springande så nu får jag göra frukost, höres.

VARDAG

Nu var det vardag, svårt att få något gjort! Ca 5 timmar totalt i telefon idag. Började klockan åtta med att säga till någon att jag skulle rida in treåringarna idag. När klockan var fem hade jag bara varit i stallet och morgonfodrat! Men nu är klockan åtta och vi har både hängt på treåringarna, avmaskat, fyllt vatten, tagit in och kvällsfodrat dessutom introducerat en ny tjej som skall vara här på anpassad studiegång och få hemundervisning. Detta är nog det närmaste ett jobb jag kommer tror jag. I övrigt händer inte så mycket här, i föreningslivet däremot händer en del. Tyvärr kan jag inte delge så mycket ännu men så mycket kan jag säga som att nu händer det grejor. Nästa vecka är det Herning!! Spännande. Mycket intressant att se hästeri på andra sätt än här hemma. Nu ska vi se vad som mer behöver sägas idag. HM inte mycket. Hade många intressanta diskussioner under helgen, att stå på mässa är rätt arbetsamt, man blir liksom helt tom i skallen och väldigt ljudkänslig. När jag kom hem kändes det som om alla skrek och tinitus i hela huvudet. Visst utbyte hade jag dock av kvällen även om vi var några som fick gå och lägga oss väldigt hungriga på lördagen eftersom hotellköket hann att stänga innan vi fick beställa!! På onsdag skall vi åka till Örebro och kolla på Svante Johansson träning, bra timat va!! Kul att hitta på något nu när det är lov. Freadg-lördag är det Linköping som gäller. Överdomarkurs mm, åker med Cerrie, skönt att slippa köra själv. Nu har klockan hunnit bli kvart i nio. Bäst att lägga sig franför TVn så jag inte försover mig imorgon:-)

På Scandinavium

Hallå där alla, sitter här på utställarmässen och skall strax gå på dagens pass i montern. Igår tittade jag på dressyren och kvällshoppninge, lite väl tröt kanske. Trodde jag skulle sova gott men vaknade kl 5, så 6.30 tog jag frukost. Idag hoppas jag kunna se kcliniqen med Rolf Göran och kvällsföreställningen. Kommer bekanta från Linköping så jag får skratta lite. Guuud vilken lustig dialekt. Irrar rätt planlöst runt här på mässan utan särskilt stor köplust, Diana och jah (min andra 7-barnsmor kompis) skall sammanstråla och se om vi kan lösa världsproblemen. Nu är det slagsmål om datorerna så jag får avlägsna mig. Hörs senare.

On the rail

Jaha då sitter jag på tåget tillsammans med ytterligare 7 personer från Grums. Har varit vaken sedan kl 4, nu var vi tillbaka i detta läge. Mycket i hjärnan just nu, får nog ta en flaska vin vid något tillfälle och rensa skallen. Denna tid på året är ganska ångestfylld,deklaration, seminstart med alla måsten och alla fölningar. I vanliga fall kan man glädjas åt planeringsarbetet införbetäckningar men i det ekonomiska läget blir man lite skeptisk. Kan villigt erkänna att Bettinas kastning satte djupa spår, förut har jag haft en dröm och en plan, men nu svävar jag mellan avveckla eller bara skära ner till hobby. Hoppas ni alla har överseende med mig i min villrådighet. Speciellt tack till dig Ludde som känner av och förstår, synd att vi får så få tillfällen att ses. Nog om detta, skall stå i ASVHs monter under dessa dagar och prata en massa häst. Nästa helg Vreta så man kommer få många tillfällen att känna av konjunkturen i hästvärlden. Hemma börja flickorna bli otåliga på att fåträna inför tävlingssässongen. Vi har tagit det väldigt lugnt under vintern. Svårt föralla berörda att förstå vad mycket vilan gör och att hästarna oftakänns bättre när man sedan startar upp. Skönt att vi för tillfället har snö så vi kan jogga runt på fälten. Hoppas få besked om lillerudstider idag så vi kan träna på sportlovet. Får avsluta skrivandet ett tag, rädd att bli åksjuk, hörs senare. U

Mamma på riktigt

Idag har jag varit en ansvarsfull och vårdande mamma! Min lille pojk, Max 17.5 år 77kg, har varit nedsövd och fått sina mandlar bortopererade. Dom är inte så kaxiga varken före eller efter. Däremella fördrev jag dagen på stan och shoppade lite:-) Imorgon kl 6.35 åker jag till Göteborg för att kolla tävlingar, stå i ASVHs monter och mingla & umgås. Man kan säga att det är höjden av lyx när man dessutom får bo på hotell. Ska faktiskt ta tåget ner och det ska bli omväxlande. Först imorgon är det dressyr och på kvällen får det nog bli hoppning. Hoppas att jag ska få några timmar över att göra stan på. På lördag kommer Nicole och Jasmine ner med tåget så då blir det hästfest på riktigt. I övrigt är det sportlov nästa vecka och vi skall ta en liten tripp till Örebro för att titta på Svante träning hos Lena Zeiloth på Eklunda. Fredag lördag sedan är jag på överdomarkurs på vreta i Linköping. Sedan var det ju detta med att börja jobba!? Lite för mycket på G just nu, det får nog anstå till hösten och förhoppningsvis har konjunkturen börjat vända då. På återhörande. Tar datorn med till götet.

livet är ibland upp och ibland ner

Detta gäller verkligen, frmförallt kan man garantera att när det känns ganska upp är man väldigt nära ett djupt ner. Bruksprovet är över och jag är tillbaka i vardagen som just nu känns ganska tung. I lördags i skåne när vi var mitt i pågående bedömningar med allt vad det innebär i förväntningar och oro, så ringer Per och säger att Bettina( mitt bästa sto) håller på att kasta. Naturligtvis satt det fast så hon inte fick ut det och efter två timmars olidlig väntan fick jag till slut besked om att min världens snällaste veterinär Nina hade varit ute och hjälpt till så det hade löst sig. Fölungen var efter Don Romantic och är ett föl jag försökt få till i många år. Men som sagt, det går inte alltid som man tänkt sig. På kvällen var vi på Bruksprovsmiddag, jag satt vid ett bord där 2 personer fick sina hingstar godkända. Det var mycket tack vare detta som festen trots allt blev väldigt lyckad. När alla andra är så glada är det svårt att själv vara allt för ledsen. Jag har kommit på att dialekter är väldigt roligt, jag tror inte jag skratta så mycket i hela mitt liv som denna vecka, tack vare dialekter. På söndagmorgon insåg både jag och min kompis Maud att vi hade träningsvärk i magen av allt skrattande.
På torsdag bär det av till Göteborg för att stå i asvhs monter och titta på tävlingar. Just nu är jag så trött att det är svårt att orka tänka på detta, kan bero på att jag väl snittat 3 timmars sömn under veckan som gått men förhoppningsvis orkar jag samla krafter till helgen. Har träffat många trevliga nya människor och knutit nya förhoppningsvis värdefulla kontakter. På hemmafronten gäller att på onsdag ska näst äldstingen Max in och operera bort halsmandlarna. I övrigt drar vi igång med träning nu inför sässongen. Just nu har jag barnkallas så det är fullt ös och 12 6-7 åringar här. Hjälp!! Mina favoriter bland de godkända är: Baltimore och Algot av hopphästarna och Broera Obelisk av gångartshärtarna - tror jag:-) Behöver smälta och låta sjunka in lite. Nu är det dags för grillkorv. Hej.

rensningen är inledd

Ja då har de börjat, nämnde har för kunnat första rensningen. Håller med om valet, Rascalinon kommer passa ypperligt på många svenska lite långsamma ston. Hopphästen var inte någon som fastnade i mitt hjärta men där är det ju ganska fullt som ni vet. Idag är det testryttare och det är alltid likaspännande. Brukar uppfattas som rena trolleriet. Igår varjag förresten på "VIP lunch"med folk från en massa utländska förbund som är här för att "evaluate" vårt svenska bruksprov. Satt med en gammal parrallellklass kompis till mig, Carina Sjöberg vår generalsekr. på Ridsportsförb. Kul att pratamen hon är tyvärr alltid upptagen med massa möten och gäster mm mm. Kanske lättare i kväll på Bruksprovsmiddagen. Anledningen till att jag inte lägger ut några bilder är att kamran inte är gjord för ridhus så bilderna blir usla. Får önska mig en ny i födelsedagspresent. Har förresten hittat min 40 årspresent nu, ska försöka bestämma mig till på måndag. Det är en 1950 kg Böckman med en häst i :-), Nu ska jag väcka Maud, själv har jag då fått med mig 4 timmar i natt, Snart behöver jag sova ett dygn för att komma till 0. Höres. 

Ursäkta

Ni får ursäkta men ibland är man så trött att man tror att man gjort saker som inte blivit gjorda. Just nu ligge jag här på hotellrummet och väntar på att mina kamrate Ludde och Maud ska vakna, ingen hit när man själv vaknar kl 4. Idag ska vi se på gångarter i grupp under ryttare, härligt. Igår hände det saker, en treåring från askö fick avbryta sin bedömning med mottivationen ej bedömningsbar. Den började med ett stopp för att sedan överhoppa sig gång efter gång. För er som inte är så insatta kan jag upplysa om att detta tyder på att hästen tränats på ett otillåtet sätt. Om detta varfallet är omöjligt att säga, vad vi kan säga är att dagen innan hoppade en ngt äldre hingst på samma sätt, från samma ägare. Endera har han en otrolig tur, en mycket större plånbok än ALLA andra, en dålig kontroll på sin hästs träning eller också är hästen helt enkelt barrierad. Synd om hästen, synd om stoägarna, synd om Svensk avel. Loose-loose situation. Fortsättning lär följa. Nu ska vi äta frukost, lovar att återkomma i em. 

På plats i Flyinge

Ja då var jag på plats, åkte hemmifrån kl 4 i morseoch det känns nu när klnärmar sig 20.30. Var och provkörde en lastbil på vägen ner, har en på span och ville känna av känslan liksom. Det kändes som något jag kunde vänja mig vid. Nog om detta.Dagens företeelser på Flyinge var exteriörbedömning av 4 o 5 åringar. Får erkänna att det blir svårt att hålla koncentrationen då många inte lever upp till förväntningarna. Hittade väl några som var fina i mina ögon men det är inte som när man är i Tyskland. Där är undantagshästarna slätstrukna och här är det omvänt. I morgon är det hoppning, det blir bättre. Hästarna är ju till för att användas inte springa i snöre. Ska tamedmig kameran och hitta något fint att visa. Nu tror jag att jag ska sov ikapp. Ses imorgon.

Morgon

Ja då var det morgon och jag har plåget mig upp och ut i stallet inför dagens innebandymatcket med Jasmine. Vad händer!? Jo kl 8 meddelas att allt är inställt, matcherna skulle ha börjat kl 10 i Karlstad. Jag blev irriterad det är en sak,(kan bero på lätt huvudvärk) men tänk på alla dessa små tjejer som laddat för dage. Illa, illa ansvariga ledare!!
Igår var vi hos Linda för tjejkväll/kalas.       
          linda                           lk 
          35 år fyllda                                      24 - 42 - vadgör det när man har häst på agendan
Allti lika trevligt att umgås med likasinnade, dvs hästintresserade även om variationen i ålder var från 24 - 42. Tänk vad liten roll åldern spelar så länge man har något gemensamt att prata om.  Nästa år har Linda och jag 20 års jubileum. Åren går fort när man har roligt. Nu får jag återgå till stalltjänst, senare blir det hockey. På återseende.

Fredag 6 feb - tidigt

Ja nu var klockan 5.32 och snart är alla vakna. Själv har jag varit vaken sedan 3.24.Inte lätt att hitta rätt efter Thailand, rättare sagt - Det är skönt att ha något att skylla på. Inget ont som inte har något gott med sig, jag har hunnit lusläsa Ridsoprt, kollat Bruksprovskatalogen och druckit 4 koppar kaffe. Dagen i övrigt består i att åka med Per och göra några sambesök- nu drar det ihop sig till arbete!! Sedan ska jag besikta min stackars Mercedes. I kväll ska jag och några tjejkompisar ha tjejkväll. Jag ska introducera dom till min nya kaffedrink som består av:
Till 2 personer
4 dl starkt kaffe
5 cl Dooley´s
2 cl mörk rom
vispad grädde
riven/hyvlad dumlekola
Skallta lite bilder ikväll såni får rätt känsla. För eftermiddagsdryck rekomenderas att man utesluter rom, det är nämligen så gott att det är svårt att stanna vid en utan blir gärna 4 eller 5 och då kan ni tänka er tillståndet. Kalorimängden lämnar vi därhän, är det fredag så är det. Imorgon ska det vara div sportevenemang med barnenoch på söndag är det årsmöte för vår lilla ryttarförening. Känns som en riktig småstadshelg i en småstadsfamilj.Påmåndag är det måndag, då är det bra att vakna 3.24 för min plan är att vara på Flyinge kl 10.00. Skönt att man har lite kontraster i tillvaron annars skulle jag bli galen - vilket jag i och för sig kanske redan är lite - eller mycket. Ser mycket fram mot att träffa er alla mina hästvänneroch bekanta. Nu är det dags att laga frukost till 10 personer. På återseende.

Bruksprov

Nu mina vänner som inte är hästintresserade kan ni bara hoppa över detta inlägg för det är häst, häst och åter häst och den följande veckan kommer min sida vara lite lyst åt dessa underbara djur och dessa oerhört komplicerade ägare och sportutövare. På måndag åker jag på Bruksprovet på Flyinge. Jag skall försöka hålla er uppdaterade ni som inte är där och som ni säkert förstår kommer jag att ha egena åsikter. Detta är ett underbart tillfälle att se många bra hästa, för även om klagomålen är många så måste vi ha klart för oss att detta är hästar en bit över der svenska snittet och några steg under det tyska:-) Jag har som ni kanske vet ganska många ston i avel och nu kommer det svåra att bestämma vad man ska betäcka vem med och i år har ett till urval kommit. Vilka ska inte betäckas? Rent tekninskt har jag 12 riktigt betäckningsvärda, 8 halvblod och 4 ponnyer, nu vet vi alla att världen flaggar för lågvatten så jag ska inte betäcka 12 ston, nämnas skall att jag får 7 föl i år. 5 ska dock betäckas på halvblodssidan. Ni som känner till min avel vet också att jag i princip aldrig har betäckt med en "svensk" hingst utan i princip uteslutande har bet. med importer. Varje år åker jag dock till det svenska BP(bruksprovet) med förhoppningen att jag ska hitta ett svenskt val som för mig känns lika lockande som de danska, tyska och holländska. Som vanligt ser startlistan väldigt spännande ut, inte så att direkt någon kan kallas för svensk men detta förstår vi säkert alla orsaken till. Det finns vissa hingstar som går provet för andra gången varav en som mitt hjärta klappar lite extre för och det är hopphingsten Carème efter Radiator. Jag ska i år låna ett hoppsto att bet. och om allt går vägen ska jag använda denna vackra herre. Återkommer omdetta i nästa vecka. Skall ta datorn med mig och hoppas att jag får lite tid att skriva mellan allt annat prat, detta är ju den näst största orsaken att åka till Skåne.Förresten har jag då som vanligt inte ordnat boende så om någon vill ha sällskap kan ni väl höra av er. Detta gälle måndag till onsdag och torsdag till fredag. Övriga nätter är bokade på hotell, lyxigt va!! Hörs senare.

Jobba- jag?

Ja då var det frågan då. Är det dags att kliva ut i arbetslivet? Det kanske kunde vara intressant som omväxling att få lite betalt för sin arbetsinsats. Som ni kanske förstår kan jag ju inte ha ett 7-4 jobb 11 månader om året, det skulle inte fungera i våran verklighet. Frågan är hur intresserad någon är av att anställa någon som kan arbeta 2-3 dagar per vecka augusti till april om inte något annat dyker upp. Övriga året kanske 1 dag per vecka om inget dyker upp!! Ja nu har jag hittat en sådan arbetsgivare och eftersom mitt oranga kuvert säger att om jag arbetar tills jag är 71 så får jag 1200 kr i månaden i pension så är det kanske läge att köra ett race, eller åtminstone en rask promenad. Som med allt finns det nackdelar, arbetet är beläget runt om i landet och blir därmed förknippat med en del resor. Detta i sin tur är ju inget ovanligt för mig så det ska väl gå bra, ligga borta 6 dagar per månad hör väl nästan till vardagen för mig det också. Det ska till och med bli lite roligt tror jag, nu är bara frågan när jag ska ha tid att börja. Det blir inte nästa vecka för då är jag i Skåne på bruksprov, veckan därpå är jag i Göteborg och står på mässan(ideelt), veckan därpå är det sportlov då är det fullt upp här hemma, veckan därpå är jag i Danmark, så då får det väl ev bli v11 om vi inte skulle till fjällen och åka skidor. Det låter ju bra med ett jobb och pengar får man ju aldrig tillräckligt av så nu var det bara tiden som var ett problem, men jag har lärt mig att bara man planerar in allt så hinner man så det är väl bara att stoppa in lite lösblad i kallendern så ordnar det sig säkert. Skall fundera på detta medan jag simmar mina 1000 meter så får vi se hur det blir med det. I övrigt så märks det att våren är på väg för ljuset finns och hästarna fäller. Antar att det är dags att klättra upp på treåringarna så att vi kan genomföra treårstest utan risk för livet. Marken här är dock täckt av is så det känns inte allt för lockande. Förhoppningsvis får vi lite snö i nätt så man kan landa lite mjukt. Börjar längta till fölen så det ska bli riktigt inspirerande att åka till Flyinge nästa vecka och titta på alla hingstar till prov. Jag ska ta med mig datorn och hålla er alla uppdaterade som inte har möjlighet att vara där. Hu nu ska vi till det kalla badhuset och simma, inte som i Thailand direkt. Ha de.

RSS 2.0