Kvällen

Ja nu var det inte mycket kvar, mer än att gå och lägga sig. Undrar om man ska mellanlanda i soffan eller ta sig direkt till sängen?  Blev inga stora projekt genomförda idag,borstade alla unghästar, dvs 10 st och kollade mjölkläget. Några dagar till dröjer det nog. Utan att egentligen ha uträttat något särskillt är jag alldeles slut. Hade en lång diskussion med Harald i frågan "vad ska jag betäcka hopphästen med" Han skulle ta Balltimore, lite påmin inrådan tror jag, mkt fin hingst. Denna är dock allt för närbesläktad men mitt sto.... kört fast, skall uppslaga på onsdag, hos Lena Z.
Nu ska jag sova, hörs vid 5 imorgon.

Snabba ryck!!

Var lite rastlös och bestämde mig för lite terapi så jag gick ut i lösdriften för att borsta o tuckta lite unghingstar. Piggborste i högsta hugg går jag lös på Joyous e. Johnsson - fullblod. Har blivit riktigt fin 2 år 164cm fällt av pälsen. Gnuggar lite under magen och böjer mig ner för att kolla resultatet och vad får jag se- kluven pung med ena stenen hängande ute!! Ilfart in till djursjukhuset-numera är han en vallack - sövd och kastrerad. Tänk vad som händer och vad fort det går. Vi äralla hemma igen och mår efter omständigheterna väl - se om era lösdriftshästar!!
Just nu försöker jag att mobilisera krafter för att kliva ut i stallet och göra klart för kvällen- kanske skulleta en sväng till träningshallen för Per hade den goda smaken att påpeka att jag hade dubbelhaka. Psykologisk värre min man eller vad tycks, han syftade sääkert på mina två påplockade kilon från resan som förreste numera är ett kilo. Ja det måste vara det kilot han syftade på och det måste ha hängt sig under hakan, likväl som hans extra hänger i en valk runt midjan. Ha där fick han, han som följer min blogg maniskt. Kanske skulle ringa Cicci och se om hon ska med på motion- eller? Ska ta in och borsta treårsstona först och se vad orken räcker till.Återkommer före horisontalläget.

Hallå måndag

Har nu beslutet mig för att undvika rödvin någon tid- fel inverkan på humöret. Måste man promt dricka något får det bli vitt o bubbligt så det höjer humöret. Denna vecka hade jag funderingar på att ta mig iväg på en resa mot stockholm men det lutar åt nästa vecka. Se Camilla, du finns med i planen. Det gör även Anna x 2, Monika, Lena och lite andra. Inser att man tar för lite tid att träffa folk man känner och har saker gemensamt med. Svårt med dom här hemma för dom träffar man varje dag men det blir ingen värdetid liksom, det är bara skall, vill, måste, får inte och hinner inte här hemma. Nu drösar mailen in, måste kolla. Hörs

Lördagkväll

Ja, då var det bara sängen kvar. Det blev en ganska ok dag till slut. Här ringde telefonen och det är dags att hämta in de stora grabbarna.  Det var kul att träffa Maria och vi pratade verkligen om mycket, sånt som man inte alltid kommer till med de närmaste. Nästa gång tar vi några glas vin oxå, då pratar vi förmodligen om det man inte pratar med någon om:-)
Ska nu försöka sova några timmar så jag orkar upp kl 4.30, dvs 3.30 för klockan ska ju ställas om. Killarna var det ja.

Lördag

Riktig skitdag - skitväder, skithumör, skitont, skitsen Alex. Fick börja dagen med att köra äldsta sonen Alex till Karlstad för han missade bussen till högskoleprovet. Fick veta igår att småkillarnas innebandymatch var inställd så jag fick 3 timmar extra till idag. Det hjälper ju inte när allt ska göras samtidigt. Imorgon ska vi åka 16 mil enkel väg för att tävla dressyr och det känns inte riktigt som vi är förberedda - detta gör mig påmind om vilken skitsituation vi sitter i. !0 hästar som skall i tävlingsverksamhet och inte ens en fungerande paddok - än mindre ett ridhus. Med 20 cm blötsnö utanför kan ni förstå att man blir lite matt, för att inte säge helt nere. Anna i Stockholm kör gärnet- jag är så glad för dig som törs, vill och sätter fart. >Just nu skulle jag oxå vilja våga lite mer, det brukar ju inte vara min svaga sida men nu känner jag mig tillbakahållen. Upprörd nu, får gå och dricka kaffe och låta bli bullarna - + 2 kg på en vecka. Hörs, U.u 42I torsdag på väg på kalas.

Nostalgisk- nära deklaration

Några som tycker att jag är nostalgisk och lite nere. Faktorer i negativt samarbete, inga synergier här inte. Födelsedag, deklaration, seminstart - starka krafter. Nog om det.

Underbar kväll

Nu är snart dagen över, inte vanligt att jag skriver vid denna tid på dygnet. Speciell dag, tror ibland att det blir den sista. Underbart avslut med goda gamla och nya vänner.Cicci,Linda, Maria och jag var ute och käkade och drack lite vin. Hade en del Deja vues och tog med Mariadown memorylane.Önskardu varit med, önskar många fler varit med på den långa vingliga resan. Älska er alla, konstig egenskap hos mig men jag lovar att ni alla får plats. En varsin alldeles egen plats i mitt hjärta. Avslöjade för dem att jag har en tillblogg, men denna är synnerligen anonym och till för det dolda och känsliga. Hoppa ni klarar av den om ni hittar den. Imorgon är en ny dag. Arbeta, arbeta och lite ytterligare arbete- Nu behöver jag sova. Hörs, syns och märks.

Födelsedag!

Nu var det 42! Eller var det 24, inte så stor skillnad egentligen. Inte större än vad man gör den. Funderar på vad man hade gjort annorlunda om man varit 24 med facit i hand. Hoppas att jag hade tagit några år utomlands och fått ett vidare perspectiv på hästeri. I övrigt hoppas jag att jag hade tagit steget fullt ut och satsat helt på hästarna från start och inte satt mig i den här skitsituationen som jag sitter i nu med händerna bakbundna och med fotfängsel. Jag har ju en förmåga att ro saker iland, men ibland väljer man att inte sjösätta båten så att säga. Hoppas inte jag låter allt för bitter, jag känner mig inte bitter men kanske lite "låst", det finns så många sidor av allting.
Vill passa på att tacka för alla sms och mail så här på min dag, känns som att ni känner lite hur jag känner och försöker peppa lite, tacksam för detta. Ikväll blir det några kompisar, god mat, vin och förmodligen en massa fnitter eller tårar, hoppas på det första. Imorgon skall skos 4 hästar och verkas 15 så jag får hålla igen på promillehalten annars gnäller nog den nya hovslagaren på att jag inte har någon ordning på hästarna. Hoppas han fungerar med hästarna, är ju lite kinkig på den punkten jag men det gör han säkert. Får vi se när min förre hovslagare hör av sig!! är lite grinig på att de inte kan meddela om de får förhinder. Det finns hästar så det räcker åt båda. Förresten om ni har hästar med hovproblem så hör av er har ett nytt bra fodertillskott för detta ändamål och för havrekänsliga hästar. Spån finns oxå att köpa nu. Skall försöka ta några kort ikväll och skall ha lite nya kläder från min utlandsresa och mina nya skor!!
Hörs senare.

Back in buisness

Eller rättare sagt vardag, låååång resa hem, varit på resande fot sedan sön em kl 17. Sovit totalt 3 timmar och nu är det mitt på dagen tisdag. I kväll ska jag ha en liten föreläsning för komunalmedlemmar på temat från tanke till föl- hur går det till. Sedan skall jag sova!!! Här hemma verkar allt vara som vanligt och det är dags att sätta full fart, ursäkta att jag inte varit så frekvent senaste dagarna men jag lovar bättring. Fyller ju år i dagarna och är utbjuden av "tjejerna" får nog fjäska lite här hemma om det ska gå. I helgen hade jag planerat Skara och rp-hingstpremiering men känner att jag ballar det, har "laggat" ur lite på föreningar just nu, ASVH, ASRP ... vet inte riktigt vart det är på väg och jag vill gärna känna att jag är med i tanken och inte mot om jag ska med på touren. Vet lite inside som väl blir offentligt inom 24 h, så vi får debattera detta då(ASVH). Negativ, låt oss byta ämne- Har gjort några nya mycket trevliga bekantskaper i veckan och önskar ibland ätt avstånd inte fanns, utan att man kunde träffa alla olika människor man känner ofta och när man har lust. Förhoppningsvis kommer Mia hem till Grums i helgen så vi får ha en liten reunion. På söndag skall vi med 4 ponnyer till Vansbro och tävla dressyr. Debut och inte har vi varit i ridhus sedan sportlovet- HOPPLÖST. Jag vill ha ett ridhus!!
Nu skall jag fixa lunch och sedan göra klar min powerpoint för i kväll- Hjälp- nu känns det som att jag är i chefsposition på Grums Kommun- där måste man kunna powerpoint:-)

Söndagmorgon

Varit imbördeskrig här tror jag för internet har inte fungerat!!! Back on track now. Dagens tävling börjar strax, sista klassen börjar kl 16 vilket innebär att hemfärden blir lång, seg o sen. Har väl 8 timmar till base sedan gårtydligen vidare transport till Sverige framåt lunch. Detta ger att vi kommer till Sv vid sena kvällen och hur jag ska ta mig hem börjar kännas ovisst. Harald skullepå auktion igår i Halmstad och lät meddela att han kunde ropa in en traktor åt mig eftersom jag ändå behövde den, så kunde jag köra hem den:-) Det hade varit praktiskt, men fatta mängden godis det hade gått åt. Blev uppmärksammad förmin kommande födelsedag eftersom ni trillskades med att skicka sms om vårt stundande kalasoch de tyckte det var rätt att jag skulle bePerom lov innan jag gick på krogen. De tycker jag är rätt hemsk mot min Per som överger honom på detta vis. De inser nog inte vad hamsk jag skulle va om jag var fånge i mitt eget hem som jag är däremellan. Nej nu får vi grooma lite. CYa.

Gick banan - slapp o rida.

Har precis gått banan-hindren var lika höga som jag, som tur var slapp jag rida även om de hotade om detta eftersom jag provat hästen i tisdags:-) Blev några nedslag så nu får vi ut och dränka sorgerna:-) Ryttaren å andra sidan tyckte att det var bättre att spara segern till söndag när det var större pengar. Har shoppat lite - piaffe benskydd, pikeurjacka, lite kläder. I övrigt är vädret pisskallt och alla tror att jag håller på att dö för mina händer är blåa för jag har åkt ifrån mina vantar!! Det är bra, de håller mig med kaffe hela tiden men jag får klara mig utan alkohol för det enda de dricker här är vodka och det är ju inte riktigt min grej. Nu ska jag duscha och leta reda på termobyxor tror jag om jag inte ska frysa arslet av mig om vi skall gå- tror det får bli taxi, framkörningsavgiften är 18 kr så det blir inte måga kronor. Hörs i natt eller imorgon. PS. Dressyren var kass!!!!!!!

Vilken dag och vilken stad.

Nu har jag gjort stan och bara handlat till de stora grabbarna. Skall på hästmässa imorgon så då kan jag handla till tjejerna. Hästen jag red härom dagen klarade besiktningen så imorgon skall han starta. Har klockan ställd på 6 ifall jag skulle sova sålänge för klockan 9 börjar dressyren. I lastbilen idag gick det hettpå vodka, fy fabian, själv höll jag till Asti. Det du Linda, fick förklara vad jag smålog åt. Nu ska jag gå ut och äta, sesimorgon.

Morgonstund har långt till frukost

Mycket är suveränt med hotell men det är tråkigt att inte kunna göra 6 mackor och sätta sig och blogga:-) Idag är en ny dag, nu ska vi äta frukost och fixa hästarna sedan blir det staden. Rapport följer. Dåligt med engelska kunskaper överallt, måste ta tag i Tyckan sån man kan göra sig förstådd.See you later:

Back in surface

Hallå alla, har varit på landet= där jag äringen täckning. Nu är jag i en större stad och är back in buisness. Har sett ett och annat och ridit på lite häst, fick sitta av en hingst som blev ngt uppspelt:-)Imorgon skaldet bli some serious shopping och jag skalllära mina medresenärer vad shopping innebär. Nu ska jag sova, 2 glas vin kan göra vemsom helst trött. See you. Cicci, jag är vid liv men hardworking, grooming for the first time of my life.

Öjämn gång

Nu mina vänner gungar det ordentligt!! Skallgenast ta mig lite mer vin för att döva detta i kombination med ett piller. Sounds nice. Slut på batteri i datorn, återkommer under morgondagen. Vi är 5 på resan. De andra hälsar:-

Öxnered

Sitter här i Öxnered och väntar på nästa tåg. Tyvärr Mia är vi lite för många i vidare transport, men det ska bli resa åt ditt håll en snar dag, lovar. O Cicci, tack för flashbacksen har precis tillbringat 1,5 timma med ex X på tåget. Långt innan din tid(med mig alltså) insåg att det var 28 år sedan. Jag var 14 o han 19, minns minen än idag när jag i förbigående nämnde åldern(guess when and where). Det var min Pappas favorit, de såg alltid på fotboll tillsammans:-) Nog om det!!
Har fortfarande inte ringt Lasse, måst få koll på tiden så ingen behöver vänta på mig. Håller jag er på halster... De flesta av er vat ju redan mål och syfte. Köpte godis på ICA innan jag åkte, inte slut ännu. Helt otroligt. Fick en update om vad alla Vålbergsmänniskorgör nu för tiden och vi var helt ense om att man är rätt galen som stannar på våra småorter. Cicci tycker ju att jag ska bo kvar, det känns ju bra, annars kan ni väl flytta med. Alla säger ju ändå att ni går i mina ledband och att jag använder er som slavar. Det är dåligt med det nu för tiden!!! Nu är det 30 min kvar tills nästa tåg går, jag vill ha mer kommentarer, snälla, snälla! Jävla tur att inte den låten vann. Då hade jag varit tvungen att flytta från Sverige. Danmark var ju trevligt om man bortser från språket, dit jag ska nu är språket ändå värre men jag har min skolty...att ta tll.

Avresedag

Idag är första dagen på min expedition(tror det heter så). Utforska en ny hästvärld, min resa börjar mot Jönköping och jag hoppas Lasse(Berglund) har tid för en fika på station innan resan går vidare söder ut. Vart den slutar, ja den som följer får se. Gårdagen(kurs på Strömsholm) kändes some what meningslös. Lite som alla domarkurser var det för mycketav sådant man kan läsain själv,regeländringar, och förlite nyheter. Hade en väldigt trevlig färd dit och hem med Jenny i bilen, vi hann diskutera saker man inte hinner med med sina närmaste vänner(utom Cicci då). Ibland är det lättare att prata med folk som inte står för nära. Pratade om att "våga ta steget", kasta sig in med hull och hår, beslutsprocessen mm mm. Härligt. Känns ibland som man blir svältfödd på vesäntlig diskussion. Hemma pratar men mest om praktiska ting, allt annat är liksomdiskuterat och man känner varandra så väl så man vet var man står även i nya ämnen och om man då ända väljer att ventilera dem, så känns det ändå inte nytt. Inget ont i det, det är ofta skönt att veta var folk i ensnärhet står, det händer attman blirförvånad. Nu sitter jag här i mitt vardagsrum som jag "designat" och byggt själv(lite hjälp av Per:-) och funderar påom det tyvärr ibland ärsentimentala värden som låser fast människor, jag ser ju rätt mycket av världen och väldigt mycket av Sverige och jag kan inte förståvad som binder migså hårt i den här jäkla hålan. Mina möjligheter på annan ort vore så mycket större och detta gäller även övriga familjen och förmodligen alla er andra som bor här där jag bor. Vår komun är passe, vår skola är ett sjunkande skepp, våra företag vittrar sönder av bristande framtidsutsikter - vad gör vi här??? Ibland så hoppas jag att miljödomstolen skall hjälpa mig i mitt beslutsfattande - tvinga mig härifrån. Nu ringer klockan och de andra vill ha frukost. Hörs på tåget:

Hockey

Rex hockey         Mina hockeygrabbar                            Felix hockey

Morron

Nu är klockan halvsju och vi skall alla äta frukost- planen för dagen: hästarna, åka till KD kolla när killarna spelar match, hela famoljen skall äta lunch på Resturanten i LLArena, shoppa lite kläder åt de som trökar att gå med på stan, handla mat för 10 dagar då jag skall vara bortrest(detta innebär att jag nog måste köpa ett till kylskåp)
Sedan blir det hem o fixa hästarna för flickorna ska iväg och tävla på Karlstads Ridklubb, 4 ponnyer på hoppning och jag ska tillStrömsholm på domarkurs.Känns som två fulla dagar, sedan övergår jag till annan tillvaro - seminsässongen kommer allt närmre och telefonen börja gå varm. Dessutom kommer utbildningshäst/hästar 1 april så nu är det back to reallity-snart :-)  FRUKOST!!

Min kompis Mia

Idag är jag glad!! Har precis kontaktat en av mina fd närmaste vänner, en tjej som när jag nu läst hennes blog (
http://lilleskuttan67.wordpress.com
) inser att vi var de närmsta i världen och att allt skulle vara som vanligt om vi sågs. Detta trots att det är över 25 år sedan, Welcome back Maria. Vi gjorde mycket vilt, roligt o galet!! Tex åkte själva till Gran Canaria 14 år gamla mm mm. Så lika och ändå olika, har verkligen tänkt mycket på henne men tiden far iväg, så såg jag en bild på henne på "Stay Friends" lika fin som då- om inte finare, vi är lite lika även i det hi, hi. Ska ringa när jag gjort de kommande 10 dagarna för de är rätt hysteriska. Imorgon är det Löfbergs Lila arena!! Grabbarna har match i sin kommande hemmaarena. Bilder kommer.

Hallå alla

Rätt fullt stå nu. Har precis anmält 4 ponnyer till 2 olika tövlingar till en kostnad av 6300 kr, utan uppstallning. Dags att sälja. Inte riktigt gjort för inkomstlösa. Undrar om tävlandet i år kommer att drabbas av lågkonjunkturen?
Har gjort stallet och är nu inne i min administrativa tjänst. Telefonen har bara ringt 2 ggr ännu!! Skall skriva en annons till Värmlandsbygden om vår Avelskväll den 25(tror jag) mars på Lillerud, senast kl 13 och skall lämna jackorna för brodyr.. nu ringer det....

Det är mycket nu

Just nu är allt lite lätt hysteriskt, och Annika, vi blir ändå inte osams. Jag vet ju att det inte är jag som är resonlig utan bara hela min omgivning som är väldigt anpassningsbar- jag har tränat dom väl. Skämt åsido, tur är väl det, skulle inte klara mig en veka utan dom alla. Klara mig utan att se dom men inte utan att veta att de är där de förväntas vara. Per i stallet och Sivan i tvättstugan om Cicci får säga det:-)
Idag ska jag drilla Alex tjej Sofie i ridningens ädla konst, i övrigt ska jag försöka att inte somna före 21. Har varit vaken sedan 04.03(inte 4 mars men det känns nästan så) Går lite på högvarv just nu och känner att väggen inte är mer än någon meter bort, dags att rycka handbromsen lite. Fick lite positiv feedback idag när jag pratade med Camilla i Katrineholm(detta efter att hon bokat telefontid-tänk om alla gjorde det ändå) hon berättade att en av de främsta uppfödarna i landet, som jag ser det, sagt att hon skulle prata med mig om hingstval för att jag brukade lyckas med det där att kombinera. Kul med skryt när det framförs av annan!! That made my day, so to say.
As a matter of speaking, min ex man Shaun ringde mig från Teneriffa häromdagen för att fråga hur det var med mig, så mycket pengar har han inte lagt totalt på 17 år tror jag bestämt. Den 4 mars hade vi firat 20 årig bröllopsdag om vi inte varit skilda- å andra sidan om vi varit gifta hade vi varit begravda bredvid varandra vid det här laget- ihjälslagna.
Nu har jag fått upp värmen och skall ta av mig ytterkläderna, denna dag har jag spenderat 96 min 24 sekunder utgående samtal på mobilen....

Världsproblemen kvarstår

Trots många timmar i diskussion igår kvarstår världsproblemen och en del av mina. Klimataet har fortfarande spatt, även omspattigheten tycks gå åt fel håll - kallare -7 just nu. Mitt största (liten osanning) problem just nu är vem jag ska betäcka hopphästen med. I övrigt känns inte besluten om vad man ska betäcka med inte hälften så svårt som vems pengar man ska använda :-). Börjar inse att den här välgörenhetsförättningen får bli lite mer ekonomiskt självförsörjande om den ska fortsätta med min (och pers) ideella arbetsinsats. Det låter väl bra, nu ska vi se hur det ska genomföras!!
Sälj allt som går att sälja, dvs alla på annon och sälj det som någon efterfrågar. Tungt men sannt så får det bli. Inventerig nästa vecka under min lilla utflykt, prissättning och annons- om vi har pengar till en. Nätet i Norge känns som en bra start. Svenska hästar är ju 30% off, tack vare sv. kronan. Nej nu får jag göra frukost.

Hallå onsdag

Snabb start idag,ska iväg och hämta spån och lösa världsproblemen:-) Rapport följer. UNDERBAR DAG!!!! Skulle kunna sitta på söder hela förmiddagen och njuta. I kväll ska 2 ponnyer på mätning och sedan har vi styrelsemöte med ridklubben. Vad ska jag bjuda på idag tro? Stosa problem jag har tycker ni inte. Annika tack för inlägget, Per säger att det vore spännande att träffa alla dessa människor någon gång, så ni får väl komma till Värmland på Fest!! Hör att det efterlyses fest lite här och där, är vi månne i något av en depression. Själv fyller jag då strax år, det är tillfälle till fest! Då var det bara tidsplanen. Nu ska jag duscha och sätta mig i bilen, hörs sedan. U

Tungt med häst ibland

Ja hemma vid datorn insåg jag att jag hade 43 olästa mail var av det första tog udden av dagen Jag hade ett sto en gång som fick några fina avkommor men som var lite krånglig att få dräktig varje åe så jag bestämde mig för att sälja till tävling. Victoria uppe i Hagfors köpte henne och de var ett riktigt Dreamteam. Förra sommaren var hon här hemma på betäckning och allt var väl, blev dräktig utan större problem. I ecember kastade hon och det var ju tragiskt, på mailen i morse fick jag det tunga beskedet att i går fick hon sluta sina dagar efter att ha brutit benet i hagen. Vi är många som sörjer henne och tänker på Victoria som mist sin drömhäst.
Det är mycket som går åt skogen just nu känns det som, hoppas vi fyllt vår kvot för i år och from nu kan vända trenden.
Imorgon ska jag iväg och kolla på ett hoppsto att låna för betäckning. Min proffsryttare Cicci skall med, jag tänkte hon skulle provrida(fniss,fniss). Har många saker på G nu och far mest omkring som ett tort skinn. Här hemma är läget under kontroll. Här är den efterlängtade bilden:
Per Detta är den fina versionen, vi är vana den mer skitiga versionen som vi får visa en annan gång.

Skönt att ni håller koll

Ja nu var det ett snabbt inlägg, tack för erbjudandet Cicci, ringer  15 maj om vi inte är klara. Tillbaka till Danmark:
Ja vad kan man säga, detta lilla land inte mycket större än vårt i hästsammanhang men ändå lyckas de göra allt dubbelt så mycket!! Utsökta hingstar, fra om vi ser till de yngre och på dressyrsidan även de äldre. Slående arrangemang, fick lite flashbacks från Elmia-tiden. Helt säker på att mässhyran från utställarna täcker hela hyreskostnaden. Fullt överallt, det enda jag kan ha en negativ åsikt om var materbjudandena och kanske priserna, men Danskarna kan ju inte hjälpa att vår krone står 30% lägre än deras. Har insett att vårt Bruksprov skulle vinna på att arrangera "Hingstklasser" under fredag-söndag med inbjudningar till de Danska och Nordtyska förbunden, både för att ge folk en chans att jämföra de äldre mot de yngre och de svenska mot de utländska.Vi får inte vara rädda för konkurrens, det är det enda som för oss framåt. Även dags att se till att vi har en riktig vip så vi kan bjuda in våra utländska gäster till en trevlig samvaro med möjlighet att sitta ned vid ett bord och odla kontakter. Många ideer, frågan är om man någonsin får en chans att driva fram och igenom dom, vi får väl se. Tar hårt på databatteriet ser jag, sitter på tåget! Vill passa på att säga GRATTIS till Anja som fyller ett år äldre än mig idag, Såg fina släktingar till din häst i Danmark så nu tycker vi att det är dags att planera för Falsterbo och Breeders, stugan är bokad och hotell fixar jag om du skall med i höst. Nu ska jag sluta för nu annars hinner jag inte publicera innan der bryts. Hörs senare.

Back in buisness

Sorry, inte haft tillgång till internet på 4 dagar men så kan det va. Nu sitter jag här påvandrarhemmet och skall lägga mig föratt strax kliva upp och ta spårvagnen till stationen och tåget hem.
Har varit fantastiska dager med fina hästar, god mat och mycket trevliga människor. Har kommit tilltvå betäckningsbeslut(tror jag) och det är Tailormaid Temptation på Hibisqous och BH Zack på Serious om inte det blir Jazz direkt. Skall sätta mig med katalogen och göraen lång historia kort på tåget imorgon.
Pratat med många som kollar bloggen och det är roligt. De saknar en bild på Per så jag får fixa detta snarast. I övrigt tycker de att ni är dåliga på att kommentera.
Ska hem nu och försöka jobba ikapp och förbi som vanligt, 4 ponnyer till start på söndag och själv är jag på Strömsholm på kurs, har ju en del att stå i den närmaste tiden:-) Nu ska jag sova, om 5 timmar skall jag upp, hoppas inte min rums kompis tar illa upp. Jag har de senaste 4 dygnen tvingats ligga tyst och stilla i sängen från typ 5.30 till 8!!! För att inte väcka rumskompisen, det är inte enkelt men man lär så länge men lever. Hörs imorgon.

På plats i Götet.

Ja nu sitter jag då här på vandrarhemmet i Göteborg, lite skillnad mot mina senaste övernattningar men bara 1/6 så dyrt så det är det värt. Får nog gåen sväng sedan annars somnar jag väl klockan sju och vaknar kl tre och det blir inge bra. Färjeläget syns från fönstret så det blir en rask promenad till frukost. Är rätt trött i ryggen efter att ha förflyttat mig runt på stan och med spårvagn hit med all packning och ont i nacken.
Hoppas det kommer någon mer som ska bo här, jag blir galen av att inte ha någon att prata med. Telefonräkningen blir lätt hög. Köpte inte så mycket idag, ska hit om någon vecka med döttrarna och introducera dem i konststycket att shoppa. Underbart tidsfördriv och terapi, slår vin, prosak, godis......... jag i princip allt. Detta kan jag skarpt rekomendera. Om man inte har så mycketpengar ärdet ännu bättre fördå måste man ta alla affärer om och om igen för att väl avväga sina köp och inte göra något förhastat. Jag kan rekomendera GB o SH naturligtvis men även Jönköping, Linköping o Lund ärväl värda att använda i terapisyfte.Se till att inte medtaga barn eller gnälliga män, bara likasinnade eller bäst av allt åk själv. Just nu avväger jag huruvida jag måste äta något eller om jag bara ska köpa lite godis och dega framför den allmänna TVn. Åt pizzabuf¨´e till lunch så jag är inte överhungrig. 
Skickade precis några trakasserande sms till vår domarkollega Lasse som inte hade möjlighet att följa med. Får se om han ringer och beklagar sig, har även hört från en del andra som inte ska iväg och alla önskar annorlunda. Intressant att se hur många kända som är med på båten imorgon bitti. Nu ringen mobilen så nu ger jag mig, hörs. 

Morgon!!

Onsdagmorgon, har precis försökt att anmäla 4 ryttare till KRKs hoppning nästa helg. Skickade alla klubbens licenser för betalning igår = ej registrerade ännu = går ej att anmäla. Satan vad allt ska vara krångligt. Var på hoppträning igår för Fredrik med 4 ponnyer, jag red själv en - Delicato. Vilka små pärlor dom är, lite parentes för fairy snarare kanonkula än pärla. Jasmine fick gästrida på Bonbon vår superponny och det gick jättebra, tänk om alla barn finge börja på en sådan. Hade för avsikt att lägga in en bild men inser att jag sitter vid fel dator.
Idag ger jag mig av mot Danmark och Herning, skall bli super. Har varit så ekonomisk!! Åker tåg till Göteborg,330 kr tur&ret, bor på vandrarhem 2 nätter i Göteborg à 200, 730 kr allt som allt det hade jag inte kunnat köra ner och parkera för ens en gång. Hotell och inträde är med på förra årets bokföring och konkurs så det har jag lagt till handlingarn, Maria skratta inte!! Hör och häpna det är inte jag som skall köra i Danmark!! Efter Skåneresans fortkörningsböter kan jag ju inte storma på i samma fart så då kan lika gärna någon annan få köra, Harald är ju lugn o sansad så han får forsla oss fram. Ni som känner honom vet att han är inte lätt att få överilad:-) Mina andra resplaner börjar sakta men säkert falla på plats och Bosse har en strukturerad plan, hingstar i Tyskland har alltid lockat och besök på statsstuterier känns som en utbildande resa så jag tror att tiden får avsättas. Sedan återstår inte mycket av "livet före seminsässong 09".
Årsmöte den 14 WHF på Artist, hoppas ni kommer anmälan senast 9mars på min mail eller telefon, 
domarkurs på Strömsholm den 15,
Ridponnypremiering i Skövde den 27-29,
ev domarkurs på Plönninge den 6 april.
Sedan är det en lång arbetsmånad med tävlingar varje helg, får dock åka på ett Årsmöte i Stockholmse 15-16april med besök på Lövsta. Då kommer vi att få uppleva kontrasternas hästeri,deras nya skrittmaskin har kostat mer än hela vår gård med stallar och allt, frågan är om vi inte kan slänga in hela hästbeståndet i värderingen och ändå ha någon miljon till godo. Då har jag ju ändå ganska många och hyffsat fina hästar. Nåväl bara jag är nöjd så kan hon få vara nöjd oxå och det hoppas jag att hon är. Hon (Antonia) verkar vara en riktigt eko kvinna, har ju sålt några hästar som bor hos henne och har fått bra kontakt med hennes personal och dom verkar väldigt nöjda. Nu var det synd att man inte var 20 igen, jag kunde säkert fått mocka stallet eller ridit in 2,5 åringar det kan jag ju riktigt bra vid det här laget. 
Nu ringer Pers klocka vilket innebär att det är dags att servera familjen frukost och få iväg ungarna till skolan. Angelica var här i stallet för första gången igår och det var bra, Cicci passade på att förgylla tillvaron vid fikat så flickan såg lite förskräckt ut där ett tag. Jag gjorde klart för henne att det som sas vid lunch och fikabordet stannar i Ask!! Vi får väl se hur det går med det. Sas väl inget värre än vad jag brukar antyda här, bara mer i klarspråk. Hörs från Göteborg ikväll!

Ah, ni är vakna

Jaha nu är den 5.22, har skickat lite mail och så men såg att några reagerat på min tatueringsskiss. Bra!! Jag kan väl försöka ange mitt motiv till en tatuering om det nu är så att jag måste motivera något för någon mer än mig själv. En sjöhäst är en annorlunda häst - jag gillar hästar och jag gillar annorlunda. I den svängda svansen skall jag skriva
  -OUS- detta kräver väl ingen närmare mottivering. Den ska sitta på ett ställe där den inte syns särskilt ofta men den kommer att vara lätt att visa förutom i ridkläder:-) Cicci vet var. Angående att det var länge sedan jag fyllde fyrto, så visste jag inte att det var en övre åldersgräns på tatueringar. Jag har ju haft några år på mig att överväga mitt beslut, och förmodligen överväger jag det ännu annars hade det , som ni som känner mig säkert vet, varit gjort för länge sedan.
Om 3 veckor fyller jag 42,känns helt otroligt. Jag minns säskilt väl när jag fyllde 15,då var det kallt att sova ute, 20 - de skickade mig till systemet i Surahammar för att köpa 16 flaskor vin och till min besvikelse begärde de inte ens leg. 25- stor fest tillsammans mes Monika och Kalle i Hasselviken. 30 - den minns ni med, vi(ni) var på Blue Moon i Karlstad. 40 var trevligt ALLA var häroch ni kämpade hårt med presenten- Tack igen- Synd att man måste fylla jämnt för att ordna något speciellt,eller gifta sig. Kom igen nu ni som läser, jag vet att en del av er lever i synd. Bröllop är alltid trevligt!
Idag är en ny dag, ska faktiskt hoppträna ikväll så jag kan sitta på läktarn i Herning och beklaga mig över krämporna. Jag måst försöka bli lite mer ...persistent..inget bra svenskt ord, i min ridning, tror det är bättre för min gamla kropp att rida en om dagen än 6 st per dag var anna vecka. Blir lättare när våren kommer, det gör allt. Nu rör det på sig i köket så jag ska släppa ut hunden och göra kaffe. C U

Imorgon har jag jobb!!

Jaha imorgon är jag vanlig arbetare, låter enformigt. Inte så betungande utan bara några timmars hemundervisning i veckan. Denna vecka kör vi hårt i två dagar för sedan bär det av till Danmark. Vi är fyra som åker, två från Skåne och två från Göteborg. Yvonne, Harald, Lena och jag. Vi är dock inte ensamma för nästan alla jag pratar med skall dit. Lena, Oa, Annika Ljungkrans och så danskakollonin skåne antar jag:-) Ni vet väl att Halland är det enda som är värt att bo i, allt ovanför Halland är Norrland och Skåne är en Dansk kolloni. Vedertaget!! Har inte hört något från Lasse på ett tag, Kanske tog banbtggeriet kål på dig under bruksprovet. Träffade dock JO både i helgen och förra på Scandinavium och det var kul att se honom uppåt och lite spontan. Mera sådant. Jag vet att vi ska vara seriösa, men vi kan väl vara lite mer öppna o lättsamma när vi inte står i bedömningsringen vi domare. Jag får ju ständigt påpekan om att ajg ska le, så jag försöker gå omkring med ett flin i ansiktet så ofta jag kan. Dvs när ingen jävlas för mycket med mig. Hörde ryktas från rs( står för ridskola men oxå skyddad verkstad, välj själv) att det var surt att några bytt klubb. Se det som en utmaning och ett sätt att förbättra sig, vi lever i ett land med fri konkurrens. Låt marknadskrafterna styra and let the best man win even if she is a woman. Ni ska veta att vi inte värvar, det behövs inte. Imorgon tisdag är det lite fullt stå i vanlig ordning. Fyra ska hoppa för Fredrik och jag ska jaga vidare på spånbal. Hästeriet i vår lilla komun är inte riktigt sig likt just nu med den nya pelletsfabriken vid Gruvön! Nu kommer grabbarna från innebandyträningen så nu får det bli kycklingklubbor och sallad, sedan skall alla i duschen för imorgon äör det skola och vi måste duscha bort lite slöhet i iskallt vatten. Skämt!! Hörs i morgon bitt, garanterar att jag vaknar före 4. Ses då.

Vad tror ni om denna som tatuering


Bättre idag

Hallå alla och tack för igår ni 43 tävlingsryttare som var här!! Inte illa 66 medlemmar 43 licensierade tävlingsryttare från lätt till svår dressyr och från lätt till msv hoppning. Nu får fredrik se till att vi får någon i svår hoppning oxå!! Klockan är nu 6.10 och jag har varit i Karlstad och lämnat Max på station för resa till Italien, ha de bra grabben, ses om tre veckor. Dessa tre veckor är de sista i frihet för mig, sedan drar station igång. Hörs om en stund!! Nu vill 6 andra ha frukost. 

Trött

Ibland blir man trött, ibland är man trött. Idag var jag trött och blev ännu tröttare. Trött på fölk som tyckeroch tror och påstår och spekulerar. Ryktet säger dock att de vet att jag har en blogg!! Då kanske de läser och tänker tilloch inser och framför allt lägger av att förstöra sina egna och andras liv!! Per( min man) brukar läsa min blogg, han gnäller mest på att jag slarvar med stavningen. I övrigt har han inga åsikter om vad jag skriver, han har inte hälften så många åsikter om mitt liv och leverne som en del av er andra. Vet ni varför, han litar på mig och känner mig som jag är. Synd att inta alla ni andra känner mig lika bra. Jag ska be honom göra ett gästinlägg någon dag "hur det är att leva med Ulrika" det vore väl intressant. Nu ska vi ha tävlingsmöte här hosmig, Ryttarsällskapet Grums ca 30 tävlingsryttare. Mamma har bakat hela förmiddagen och jag ska åka o handla saft o kaffe. Hoppas jag är mindre trött imorgon. Ni som tycker, tyck gärna till mig, här på bloggen så kan ni får svar direkt. U 

Söndag

God morgon, alla. 05.00 ringde min invärtes veckarklocka om påminde mig om att det var dags för en ny dag. Min nackspärr börjar sakta ge med sig men igår på kursen var den hemsk. Sitta rätt uppoch ner på en datastol med huvudet vridet mot whiteboarden är inget för nackspärr - resulterade i en dundrande huvudverk som fick kureras med dundertabletter. Inge vidare, fredagen var däremot väldigt trevlig, jag och Cerry var på Östergötlands avelsförenings årsmöte med efterföljande middag och föredrag. Väldigt trevlig middag med många skratt - denna dialekt!! Hoppas de hade lika roligt åt oss. Efterföljande diskussion på hotellet var också givande och vinet var gott - nu inväntar vi med spänning ASVHs årsmöte för att se reaktioner och förhoppningsvis resultat. Idag är det Lillerud ggr 4 som gäller och ikväll är det tävlingsmöte för alla ryttare i klubben. Sedan är det några arbetsdagar att jobba ikapp och förbi på så jag kan åka till Danmark med gott samvete. Tyvärr väldigt isigt just nu så ridmöjligheterna på treåringarna är låga. Väldigt glad att ljuset så sakterliga återvänder till oss, klockan är nu halv sju och man har full sikt. Nu börjar alla rörapå sig här och jag måste vara klar med frukosten i god tid till 8 för då har jag ett viktigt uppdrag... berättar senare:-)

RSS 2.0